/ - CEDIS
17/03/2023 u 11:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CEDIS donirao 25 hiljada eura Kliničkom centru

Sredstva su opredijeljena za adaptaciju Klinike za neurohirurgiju

Crnogorski elektrodistributivni sistem je i ove godine opredijelio 25 hiljada eura kako bi Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) obezbijedio neophodna sredstva za adaptaciju Klinike za neurohirurgiju. Kako je saopšteno iz te kompanija ovom donacijom dodatno potvrđuju izraženu društveno odgovornu orijentaciju, sa posebnim fokusom na sektor zdravstva i uspješnu saradnju sa najvećom crnogorskom zdravstvenom ustanovom.

Ovogodišnja donacija predstavlja nastavak realizacije četvorogodišnjeg Sporazuma, koji je potpisan sa Kliničkim centrom krajem 2019. godine, čime se CEDIS obavezao da do 2023. ovoj zdravstvenoj ustanovi godišnje donira iznos od 25 hiljada eura. CEDIS je od 2017. godine, uključujući i ovogodišnju donaciju, Kliničkom centru donirao oko 190 hiljada eura.

– Četvrtu godinu zaredom izdvajamo 25 hiljada eura za Klinički centar, uz dodatna sredstva koja doniramo mimo potpisanog Sporazuma. Zdravstveni sektor je godinama prioritetni dio naše društveno odgovorne strategije i ta saradnja daje rezultate. Naša namjera jeste da budemo čvrst oslonac ovoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi u zemlji, da na određene iznose od strane CEDIS-a mogu da računaju i na vrijeme da planiraju projekte koje će da realizuju. Do sada smo pomogli rekonstrukcije brojnih klinika i odjeljenja u okviru Kliničkog centra i moram istaći da je posebno zadovoljstvo obići rekonstruisana odjeljenja, kada na licu mjesta osjetite entuzijazam naših ljekara jer im je omogućeno da rade u adekvatnim uslovima. Sa ovogodišnjom uplatom se zaključuje četvorogodišnji Sporazum o finansiranju projekata Kliničkog centra, ali nastojaćemo da osmislimo nove, možda i plodotvornije vidove saradnje za period koji je pred nama – istakao je Vladimir Čađenović, izvršni direktor CEDIS-a.

Donacije, realizovane prethodnih godina, utrošene su za izgradnju Baby friendly odjeljenja na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, nabavku pedijatrijskog kardiološkog ultrazvuka za potrebe Instituta za bolesti djece i špric pumpi za potrebe Klinike za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola. Prošlogodišnja donacija CEDIS-a je utrošena za nastavak radova na rekonstrukciji Centar za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, dok će ovogodišnja biti usmjerena na adaptaciju Klinike za neurohirurgiju.

Doc. dr Zoran Terzic, medicinski direktor KCCG zahvalio je CEDIS-u na podršci koju je do sada pružao KCCG-u i crnogorskom zdravstvenom sistemu uopšte, uvjeren, kako je kazao, da će sa ovom praksom nastaviti i ubuduće.

- Ovogodišnjom donacijom zaokružujemo četvorogodišnji Sporazum koji je KCCG iskoristio na najbolji mogući način. Sa ponosom vas pozivamo da obiđete Centar za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju koji smo renovirali i obezbijedili uslove koje zaslužuju naši pacijenti i zaposleni i uvjerite se u rezultate zajedničkih aktivnosti. Slika govori više od riječi, a današnjem izgledu ovog Centra doprinijele su i donacije CEDIS-a. Drago nam je što ste pored velikog broja crnogorskih ustanova odabrali baš KCCG i da vrijednim donacijama podržite naše konstruktivne i opravdane ideje i projekte. Ovogodišnja donirana sredstva ćemo takođe mudro utrošiti za unapređenje uslova na Klinici za neurohirurgiju gdje se liječe veoma zahtjevni pacijenti. U ime KCCG, naših pacijenata, zaposlenih i svoje lično, uz želju da i dalje ostvaruje zavidne poslovne rezultate, zahvaljujem se CEDIS-u na dosadašnjoj podršci uvjeren da ćemo promosvisati još mnogo zajedničkih uspješnih projekata, naglasio je doc. dr Terzić.

U ime Klinike za neurohirugiju na vrijednoj donaciji zahvalio se i dr Luka Borovinić.

- U ime direktora i svih zaposlenih na Klinici za neurohirugiju KCCG želim da se zahvalim na ovoj vrijednoj donaciji od strane CEDIS-a koja će značajno pomoći u ostvarivanju ideje da se Klinika za neurohirurgiju rekonstruiše. Želim samo da napomenem da Klinika za neurohirurgiju od osnivanja Kliničkog centra sedamdesetih godina nikada nije imala kompletnu rekonstrukciju i da je to nešto što nas, naravno, veoma raduje i nadam se da će značajno poboljšati i olakšati boravak naših pacijenata na Klinici i, naravno, da će rezultati rada samim tim biti bolji. Ono što je još specifično i što želim da napomenem jeste da na Klinici za neurohirurgiju borave veoma zahtjevni i kompleksni pacijenti koji se liječe od tumora mozga, krvarenja u mozgu, teških povreda glave, raznih oboljenja i povreda kičme, tako da smo veoma zahvalni i radujemo se što smo prepoznati kao Klinika koja zaslužuje i koja treba da prođe kroz proces rekonstrukcije. Zahvaljujem se CEDIS-u, zahvaljujem se i KCCG, upravi KCCG i svim prijateljima i ljudima koji će pomoći proces rekonstruisanja, kazao je dr Borovinić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. jun 2023 00:52