/ ЦЕДИС
05/04/2022 u 12:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦЕДИС: Ускоро пуштање реконструисане трафостанице 35/10 kV “Центар”

Овом инвестицијом омогућено је прикључење нових извода 10 kV, чиме се постиже прихватање раста потрошње овог дијела подгоричког конзума, наводи се у саопштењу

Реконструкција 10 kV постројења у трафостаници 35/10 kV “Центар” у Подгорици улази у завршну фазу, уз очекивање да објекат током маја буде у пуном погону. Реализацијом овог пројекта значајно се доприноси сигурнијем напајању и квалитетнијој испоруци електричне енергије за преко 10 хиљада корисника на подручју ужег центра Главног града, дијела преко Мораче, Блока 5, Блока 6, Бријега Мораче, Драча и Побрежја, као и за одређене објекате од државног значаја (зграда Владе ЦГ, Агенција за националну безбједност, Клинички центар ЦГ, Дејчија болница, Амбасада САД...), саопштили су из ЦЕДИС-а.

Такође, овом инвестицијом омогућено је прикључење нових извода 10 kV, чиме се постиже прихватање раста потрошње овог дијела подгоричког конзума. Пуштањем објекта у погон ЦЕДИС ће у перспективи остваривати и уштеде због смањења трошкова превентивног и корективног одржавања овог електроенергетског објекта.

- Изведена реконструкција 10 киловолтног постројења не повећава постојећу снагу, која за сада остаје 3x8 МВА, али ће у новом постројењу бити 44 ћелије, што је значајно повећање у односу на претходно стање. Поред осталог, по први пут се уграђује отпорник за уземљење неутралне тачке, што ће омогућити рад 10 kV мреже која се напаја са ове трафостанице као уземљене у зависности од потреба управљања и параметара мреже - истакао је Вања Максимовић, менаџер пројекта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 20:53