Albin Ćeman / - DEMOKRATSKA CRNA GORA
28/12/2023 u 16:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ćeman: Najvredniji projekti za opštine Petnjica i Berane ušli u budžet zahvaljujući Demokratama

Sjever Crne Gore iduće godine biće poprište građevinskih radova u vezi sa prioritetnim projektima

Najvredniji projekti za opštine Petnjica i Berane ušli u budžet zahvaljujući predlogu kluba poslanika Demokrata, naveo je Albin Ćeman, poslanik Demokratske Crne Gore u Skupštini Crne Gore.

- Rekonstrukcija magistralnog puta Petnjica-Bioča je drugi po značaju projekat za opštinu Petnjica, odmah poslije projekta vraćanja statusa opštine 2013.godine. Reklo bi se da taj projekat predstavlja "prozor u svijet" za građanke i građane ove opštine, obzirom da će on biti najkraća veza između Petnjice i Bijelog Polja ali i Petnjice sa glavnim gradom Crne Gore. Takođe, on je alternativni putni pravac za magistralni put Berane-Rožaje. Ovaj projekat će se finansirati iz kumulativnog dijela budžeta za lokalnu infrastrukturu - naveo je Ćeman. 

Nastavak obilaznice od kružnog toka do Talumskog mosta i regluacije makve kod KBC Berane je najvrijedniji projekat opštine Berane za 2024.godinu vrijedan 3,5 miliona eura. Realizacija ovog projekta omogućiće značajno rasterećenje saobraćaja. Takođe, stvaraju se preduslovi za izgradnju obaloutvrde, zaštitu korita rijeke Lim i izgradnju novog vrtića.

Osim ovog projekta za Berane, na predlog poslaničkog Kluba Demokrata, naći će se i projekat saobraćajne signalizacije sa vibra trakama u vrijednosti preko 100.000 eura. Savremenom saobraćajnom signalizacijom kod osnovnih škola u gradu, obezbijediće se veća sigurnost za sve učesnike u saobraćaju a posebno đake, čime će se obezbijediti dodatna sigurnost na njihovom putu od kuće do škole.

- Zbog svega navedenog, više sam nego uvjeren, da će sjever Crne Gore, iduće godine, biti pravo poprište građevinskih radova u vezi sa prioritetnim projektima koje su Demokrate predložile a Vlada prihvatila. Nastavljamo da radimo u službi građana - poručio je Albin Ćeman, poslanik Demokratske Crne Gore u Skupštini Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:48