Milojko Spajić / - MREžA X
26/11/2023 u 13:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čestitke Spajiću: Baltičke zemlje snažno podržavaju članstvo Crne Gore u EU

Vaše članstvo će ojačati samu EU i dovešće do prosperiteta i bezbjednosti cijelog Zapadnog Balkana. Litvanija se raduje jačanju prijateljskih bilateralnih veza između naše dvije države, napisala je premijerka Litvanije

Povodom izbora 44. Vlade, premijeru Milojku Spajiću čestitke su uputile premijerke baltičkih zemalja.

Podršku na daljem putu Crne Gore ka Evropskoj uniji, uz iskrene čestitke na izboru za predsjednika Vlade, uputila je premijerka Litvanije Ingrida Šimonite.

„Vaše članstvo će ojačati samu Evropsku uniju i dovešće do prosperiteta i bezbjednosti cijelog Zapadnog Balkana. Litvanija se raduje jačanju prijateljskih bilateralnih veza između naše dvije države”, napisala je premijerka Litvanije.

Čestitku je uputila i premijerka Republike Letonije Evika Silina.

“Uvjerena sam da će odnosi između naših zemalja nastaviti da se razvijaju na obostrano zadovoljstvo i u interesu ujedinjene i prosperitetne Evrope. Želim Vam uspjeh i istrajnost u reformskom procesu na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Letonija ce nastaviti sa podrškom evropskoj integraciji Crne Gore i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana”, napisala je Silina.

U čestitki premijerke Estonije Kaje Kalas navodi se: „Estonija veoma cijeni dobru saradnju naše dvije zemlje, bilatelarnu i multilateralnu kao i savezništvo u okviru NATO. Nastavljamo da snažno podržavamo Crnu Goru na njenom evropskom putu uz spremnost da podijelimo svoje iskustvo iz reformskog procesa i pristupa EU”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. mart 2024 02:33