Секуловић и Цикотић (Фото: гов.ме) / - Секуловић и Цикотић (Фото: гов.ме)
20/05/2021 u 18:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦГ-БиХ: Заједнички гранични прелази допринијеће бржој контроли

Заједнички гранични прелази допринијеће једноставнијој и бржој граничној контроли, рационализацији и јачању узајамног повјерења, казао је министар Секуловић

Заједнички гранични прелази између Црне Горе и Босне и Херцеговине (БиХ)допринијеће једноставнијој и бржој граничној контроли и ефикаснијој примјени заједничких мјера у сузбијању свих облика прекограничног криминала, казао је министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић.

Секуловић и министар сигурности Босне и Херцеговине (БиХ) Селмо Цикотић потписали су Споразум о измјенама и допунама Споразума између Владе Црне Горе и Вијећа министара БиХ о граничним прелазима за погранични саобраћај.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова, они су потписали и анекс Споразума о спровођењу граничних провјера на заједничким граничним прелазима.

Секуловић је казао да ће Споразум о измјенама и допунама Споразума о граничним прелазима за погранични саобраћај додатно омогућити ефикасније рјешавање свакодневних животних питања становништва које живи у пограничним подручјима обје државе.

Он је објаснио да ће анексом Споразума о спровођењу граничних провјера на заједничким граничним прелазима бити примијењен концепт интегрисаног управљања границом.

-Заједнички гранични прелази допринијеће једноставнијој и бржој граничној контроли, рационализацији и јачању узајамног повјерења, унапређењу сарадње између граничних служби и ефикаснијој примјени заједничких мјера у сузбијању свих облика прекограничног криминала-оцијенио је Секуловић.

Цикотић је рекао да га радује континуирана стабилност односа између двије државе.

Према његовим ријечима, грађани обје државе ће слободније, једноставније и лакше прелазити границу.

-Тиме потврђујемо универзалне принципе интеграције и повезивања, а не фрагментације”-казао је Цикотић.

Он је позвао Секуловића у посјету БиХ, као и на наставак разговора о безбједносним изазовима на највишем нивоу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 21:27