/ ЦЕДИС
08/12/2021 u 08:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦГЕС данас ставља под напон дионицу 400 kV далековода Чево-Брезна-Буковица

Ради се о проjекту од интереса за Европску унију и Енергетску заjедницу, што довољно говори о важности инвестициjе коjа превазилази црногорске границе, наводи се у саопштењу

Црногорски електропреносни систем (ЦГЕС) ставиће данас под напон 400 kV далековод Ластва-Чево-Пљевља - дионицу Чево-Брезна-Буковица, дужине 72 километра.

ЦГЕС, у оквиру проjекта подморске интерконекциjе Црне Горе са Италиjом, коjи нашу земљу позиционира као значаjно енергетско чвориште на Балкану, наставља функционална високонапонска испитивања.

- Ради се о проjекту од интереса за Европску унију и Енергетску заjедницу, што довољно говори о важности инвестициjе коjа превазилази црногорске границе - наводи се у саопштењу.

Тим повезивањем, електроенергетски систем Црне Горе биће стабилниjи, а напаjање потрошача електричном енергиjом сигурниjе и квалитетниjе.

- Повећањем преносних капацитета и обезбjеђењем сигурног и квалитетног напаjања електричном енергиjом, ствараjу се предуслови за бржи економски развоj - рекли су из ЦГЕС-а.

Напонски тест ће се реализовати на основу Рjешења Управе за инспекциjске послове на далеководу дужине око 72 километра. Планирано jе да напонски тест траjе од десет сати до 11 сати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 06:11