/ Илустрација архива Дан
07/12/2021 u 15:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦГЕС сјутра ставља под напон дионицу 400 кВ далековода Чево-Брезна-Буковица

Планирано је да напонски тест траје од десет сати до 11 сати

Црногорски електропреносни систем ставиће сјутра под напон 400 кВ далековод Ластва-Чево-Пљевља - дионицу Чево-Брезна-Буковица, дужине 72 километра. ЦГЕС, у оквиру пројекта подморске интерконекције Црне Горе са Италијом, који нашу земљу позиционира као значајно енергетско чвориште на Балкану, наставља функционална високонапонска испитивања.

- Ради се о пројекту од интереса за Европску унijу и Енергетску заједницу, што довољно говори о важности инвестиције која превазилази црногорске границе- наводи се у саопштењу.

Овим повезивањем, електроенергетски систем Црне Горе биће стабилнији, а напајање потрошача електричном енергијом сигурније и квалитетније.

- Повећањем преносних капацитета и обезбјеђењем сигурног и квалитетног напајања електричном енергијом, стварају се предуслови за бржи економски развој- рекли су из ЦГЕС-а.

Напонски тест ће се реализовати на основу Рјешења Управе за инспекцијске послове на далеководу дужине око 72 километра. Планирано је да напонски тест траје од десет сати до 11 сати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:02