Центар за грађанско образовање ЦГО / - ЦГО лого
11/05/2022 u 16:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦГО: Бивша Влада изгубила неоправдано много времена у иновирању преговарачке структуре

Ако би се одблокирао процес приступања ЕУ, потребно је ову структуру учинити ефективном, динамичном и инклузивном, али и градити и чувати институционалну меморију, наводе из ЦГО

Центар за грађанско образовање (ЦГО) саопштио је да је Влада Здравка Кривокапића изгубила неоправдано много времена на иновирању преговарачке структуре, а која на крају није ни била усклађена са ревидираном методологијом преговарања са ЕУ нити је продуковала потребне резултате.

Из ЦГО су саопштили да су радне групе биле нефункционалне, "укључујући и ријетке састанке - просјечно 7 пленарних и 3.8 тематских мјесечно током 8 мјесеци у 2021, при чему 7 од 33 РГ никада нису одржале ниједну сједницу, а неке од „тематских“ сједница у били заправо НВО скупови."

- Европска комисија је у Извјештају о Црној Гори проблематизовала стање у преговарачкој структури. Са новом Владом се улази и у формирање 7. преговарачке структуре у 10 година преговора. Како би се одблокирао процес приступања ЕУ, потребно је ову структуру учинити ефективном, динамичном и инклузивном, али и градити и чувати институционалну меморију -  закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:35