CGO / - CGO
01/10/2022 u 18:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CGO: Efikasno procesuirati napad na stan dvoje LGBTIQ aktivista

Konatar i Ilić danas su saopštili da im je 28. septembra napadač čekićem slomio ulazna vrata od stana u kojem žive, kao i da je Sud za prekršaje napadaču izrekao odgovarajuću kaznu

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao je nadležne da efikasno procesuiraju napad na stan LGBTIQ aktivista Hane Konatar i Nikole Ilića, i pošalju jasnu poruku nulte tolerancije prema nasilju.

Konatar i Ilić danas su saopštili da im je 28. septembra napadač čekićem slomio ulazna vrata od stana u kojem žive, kao i da je Sud za prekršaje napadaču izrekao odgovarajuću kaznu.

- Napad na stan dvoje LGBTIQ aktivista, i posebno na aktivistkinju Hanu Konatar, CGO kao prijatelj LGBTIQ osoba snažno osuđuje, naveli su iz te nevladine organizacije na Tviteru.

Oni su kazali da se svjedoči nazadovanju u već teškom procesu izgradnje kulture ljudskih prava. Kako su dodali, zabrinjavajuća je netrpeljivost i mržnja prema LGBTIQ osobama koja stoji i iza tog napada.

- Stoga je veoma važno što su Hana (Konatar) i Nikola (Ilić) taj napad prijavili. Pozivamo nadležne organe da efikasno procesuiraju to nedjelo i pošalju jasnu poruku nulte tolerancije prema nasilju, naveli su iz CGO-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. novembar 2022 00:53