/ Ilustracija
20/06/2023 u 13:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

CGO: Konkurs za književno-umjetnički rad za srednjoškolce

Cilj konkursa je da podstakne aktivističko djelovanje mladih kao zagovarača ljudskih prava, prihvatanja različitosti i onih koji se bore za smanjenje govora mržnje prema LGBTIQ osobama

Centar za građansko obrazovanje (CGO) raspisao je konkurs najbolji književno-umjetnički rad za učenike srednjih škola u Crnoj Gori, koji žele da doprinesu prevenciji diskriminacije i nasilja prema LGBTIQ osobama i njihovom prihvatanju među školskom populacijom.

- Cilj konkursa je da podstakne aktivističko djelovanje mladih kao zagovarača ljudskih prava, prihvatanja različitosti i onih koji se bore za smanjenje govora mržnje prema LGBTIQ osobama, rekli su iz CGO-a.

Oni su objasnili da književno-umjetnički rad treba da bude autentičan, u formatu priče, eseja, crteža ili slike, da koristi ispravnu terminologiju LGBTIQ pojmova, kao i da afirmiše prava LGBTIQ osoba ili da problematizuje položaj i probleme te populacije u Crnoj Gori.

Kako su iz CGO-a dodali, uz rad, autori su dužni da dostave lične podatke, odnosno ime i prezime, adresu, razred, smjer, školu kao i kratak opis ili motiv izrade književno-umjetničkog djela.

- Radovi se mogu poslati do 10. jula, putem elektronske pošte na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. uz naznaku “Konkurs za najbolji rad”. Crteži i slike se mogu slati u jpg formatu, minimum full HD rezolucije, dok se original čuva i po zahtjevu dostavlja Komisiji na uvid, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će komisija, na osnovu pristiglih prijava i vodeći računa o ispunjenosti kriterijuma i ciljeva javnog konkursa, odabrati najbolje radove.

Iz CGO-a su rekli da će, nakon selekcije, autori tri najbolje ocijenjena rada biti nagrađeni novčanim nagradama od 200, 150 i 100 eura, kao i da će minimum deset najboljih radova uključujući i tri prvorangirana biti objavljena u zbirci.

Konkurs za najbolji književno-umjetnički rad srednjoškolaca se organizuje u okviru projekta “Zajedno protiv predrasuda!” koji CGO sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 04:22