ЦГО лого / - CGO
27/09/2021 u 14:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦГО: Осуђујемо понашање представника власти на устоличењу Методија

Подсјећају да на наведеном скупу није било поштовања мјера у погледу ограниченог броја присутних људи, прописане дистанце, нити су присутна лица носила одговарајуће заштитне маске, а непознато је и колико присутних је адекватно имунизовано

Центар за грађанско образовањљ најоштрије осуђује јучерашње понашање предсједника и чланова Владе као и представника скупштинске већине, који су присуством устоличењу епископа будимљанско-никшићког Методија  јединствено демонстрирали непоштовање важећих здравствених мјера.

 - Додатно, они су својим поступањем показали да нису сви грађани и грађанке Црне Горе исти пред законом, чиме су демантовали реторичку приврженост принципу владавине права, али и угрозили напоре здравствених радника у борби против пандемије корона вируса - наводе из ове НВО-

ЦГО подсјећа да на наведеном скупу није било поштовања мјера у погледу ограниченог броја присутних људи, прописане дистанце, нити су присутна лица носила одговарајуће заштитне маске, а непознато је и колико присутних је адекватно имунизовано.

 - У погоршаној епидемиолошкој ситуације која захтијева и никад јачу кампању за вакцинацију становништва, власт има обавезу да досљедно спроводи прописане мјере, умјесто што их континуирао, а посебно током вјерских обреда, крши. Сам премијер Здравко Кривокапић од почетка масовне имунизације, није исказао интересовање да се вакцинише проти корона вируса. Овим се урушава кредибилитет Владе и власти да од било кога траже поштовање мјера и закона - закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:07