CGO inicijativa protiv Stamatovića / - SKRINšOT/X
23/05/2024 u 14:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

CGO: Pokrenut postupak pred Etičkim odborom protiv Stamatovića

Centar za građansko obrazovanje (CGO) je danas podnio Etičkom odboru UCG Inicijativu za utvrđivanje kršenja akademskog integriteta od strane istoričara doc. Aleksandra Stamatovića

Iz CGO-a ocjenjuju da je Stamatović nanio štetu akademskom integritetu Univerziteta, odnosno Filozofskom fakultetu na kojem je zaposljen kao profesor.

Podsjećamo, Stamatović se na lascivan, mizogin, seksistički i uvrijedljiv način obratio voditeljki emisije „Neki to vole vruće“,  Ireni Tatar, emitovanoj 16. 05. 2024. godine, na TV ADRIA.

UCG: Osuđujemo krajnje neprimjeren diskurs koji je Stamatović uputio urednici emisije Ireni Tatar

Iako se UCG ogradio od ove izjave Stamatovića do danas nije bilo poznato da su nadležni na UCG pokrenuli postupak pred Etičkim odborom, pa je to motivisalo CGO da podnese navedenu Inicijativu. Nakon prijema iste, CGO je obaviješten od strane Etičkog odbora da je na prijedlog matičnog Vijeća Filozofskog fakulteta Etički odbor formirao Komisiju koja radi na ovom slučaju.

CGO izražava nadu da će se Etički odbor javno, jasno i brzo odrediti o ovom pitanju koje je, s pravom, izazvalo zgražavanje šire javnosti i da će Stamatović biti adekvatno sankcionisan za nedolično i neakademsko ponašanja, a CGO će pomno pratiti ovaj postupak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 16:08