Центар за грађанско образовање ЦГО / - ФОТО: лого ЦГО
28/04/2022 u 07:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦГО: Тужилаштво да преиспита рад Весне Братић и њених сарадника

У ЦГО-у кажу да изјаве Бојане Ћировић, Заштитнице имовинско-правних интереса, још једном потврђују оно на шта је су они већ дуже вријеме указивали

Центар за грађанско образовање позвао је тужилаштво да преиспита рад министарке просвјете, науке културе и спорта Весне Братић и њених сарадника.

У ЦГО-у кажу да изјаве Бојане Ћировић, Заштитнице имовинско-правних интереса, још једном потврђују оно на шта је су они већ дуже вријеме указивали.

- Упозоравајући како самовоља ресорне министарке Весне Братић у разрјешењу и именовању директора може узроковати велике материјалне губитке по државу. Цијенећи нимало захвалну позицију Заштитнице имовинско-правних интереса у одбрани онога што је од самог почетка обиловало незаконитостима и представљало израз политичких намјера, ЦГО поздравља ове изјаве и позива Тужилаштво да испита да ли има елемената кривичне одговорности у раду Министарства просвјете, науке, културе и спорта -  поручују из ЦГО-а.

У том правцу, како кажу, од посебне вриједности могу бити информације којима располаже Заштитница имовинско-правних интереса.

- А које несумњиво подвлаче потребу да се досадашње праксе тог Министарства морају темељно преиспитати, уз јасно утврђивање индивидуалне одговорности у развоју овакве ситуације - закључује се у саопштењу ЦГО-а.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:42