CIM forum u Kotoru / - USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
31/05/2024 u 15:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

CIM Forum od 6. do 9. juna u Kotoru

Za šest dana počinje treći po redu CIM Forum (Creative Industries and Media Forum) koji će se održati od 06. do 09. juna na više lokacija unutar zidina starog grada Kotora.

Paneli, diskusije, prezentacije i razgovori vrsnih stručnjaka iz oblasti kreativnih industrija i medija biće organizovani na otvorenim scenama i pjacama po čemu je ovaj Forum jedinstven u regionu.

Svečano otvaranje CIM Foruma zakazano je za četvrtak, 6. juna, na ljetnjoj pozornici kada je planiran panel "Kreativni gradovi" na kojem će domaćin biti predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Kristina Nina Gačević,  izvršna direktorica CIM Foruma, istakla je da su panel diskusije posebno osmišljene te da su se potrudili da to budu interesantni sadržaji i mjesto gdje će se čuti ideje inovativnih ljudi, kreativaca i umjetnika.

- I ove godine u okviru programa imaćemo izložbe a očekuje nas i premijerno prikazivanje spota koji je namjenski za CIM Forum uradila NLB banka. Paralelno sa zvaničnim programom imaćemo prateće sadržaje poput žurki, zabava i koncerata a i ove godine za učesnike biće pripremana bokeška kužina - istakla je Gačević.

Vjeruje da će kao i predhodnih godina forumm doprinijeti stvaranju jednog inspirativnog okruženja koji će obogatiti sve učesnike festivala.

- Velika mi je čast da najavim da ćemo ove godine ugostiti Zenida Đozića iz Top liste nadrealista i imaćemo priliku čuti gdje je sada i šta radi ekipa iz Nadrealista. Sa nama je i glumica Jelisaveta Seka Sabljić, a posebna čast nam je da najavimo dolazak holivudskog glumca Darka Perića poznatog kao Helsinki u seriji "La casa de papel" - dodala je Gačević.

Direktor Turističke organizacije Kotor Jovan Ristić istakao je da je riječ o možda najkvalitetnijoj novoj manifestaciji koja se dešava u Kotoru.

- Ljepoti Starog grada je potrebno dati i jednu novu formu i neki novi sadržaj što je upravo ovaj Forum učinio načinom organizacije i programom. Vjerujem da je CIM Forum pozicioniran tako da će bez obzira ko bude bio na čelu lokalne uprave imati dugoročnu podršku. Mogu slobodno reći da je CIM Forum postao sadržaj zbog kojeg se dolazi u Kotor - poručio je Ristić.

I ove godine jedan od prijatelja foruma je Crnogorski Telekom koji je zvanična mreža CIM Foruma, kazala je predstavnica kompanije Marija Jovović.

- Kao tehnološki lider, lideri smo i u inovacijama pa nastojimo podržati događaje koji promovišu razmjenu znanja, inovacija i kreativnosti i upravo zato je ovaj Forum zavrijedio posebno mjesto. CIM Forum je za nas jedinstven događaj koji je svojim kvalitetnim sadržajem i programom postao poznat u regionu - rekla je Jovović.

Forum okuplja najkreativnije umove iz različitih industrija pa će ove godine biti preko 50 istaknutih govornika kao što su Mile Kekin, Seka Sablić, Irfan Mensur, Njuz Net tim, Dalibor Šumiga, Lazar Džamić, Jurica Pađen, Danilo Mašojević, Bojana Novaković, Marina Kovač, Aida Ramusović, Ivica Spasovski, Eleonora Albijanić, Braća Vukčević, Nataša Kovaćević Njezvanova, Jelisaveta Mojsilović, Goran Tintor, Dimitrije Krnjajski, Milica Fajgelj, Srđan Vukčević, Nikša Sviličić, Katarina Pribičević, Bojana Vunturišević, Miodrag Zec, Nataša Kraljević, i mnogi drugi.

 

KOTOR DOMAĆIN PRVOG VELIKOG FORUMA KREATIVNIH INDUSTRIJA I MEDIJA

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jul 2024 20:52