/ Раде Милошевић - фото: Иван Петровић
29/06/2021 u 20:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чланови НОТ-а у службеној посјети Хрватској

Делегација је у просторијама Управе полиције Хрватске, у Загребу, одржала састанак са замјеником главног директора Управе полиције те државе, Јозом Шукером

Национални оперативни тим за сузбијање насилног екстремизма, тероризма, прања новца и финансирања тероризма (НОТ) борави у службеној посјети Хрватској.

Како је саопштено из Владе, црногорску делегацију предводи државни секретар у Министарству унутрашњих послова и национални координатор за сузбијање насилног екстремизма, тероризма, прања новца и финансирања тероризма, Раде Милошевић.

Наводи се да је делегација данас у просторијама Управе (Равнатељства) полиције Хрватске, у Загребу, одржала састанак са замјеником главног директора Управе полиције те државе, Јозом Шукером.

- Презентован је хрватски модел сузбијања и превенције тероризма, односно праћења безбједносних догађаја повезаних с тероризмом, екстремизмом и радикализацијом, као и предузимања мјера усмјерених на спрјечавање безбједносних изазова од особа, догађаја и појава које се доводе у везу с тероризмом, екстремизмом и радикализацијом- наводи се у саопштењу.

Додаје се да је, по завршетку стручног дијела размјене, одржан и краћи билатерални сусрет главног директора хрватске полиције Николе Милине и Милошевића, док је у поподневном дијелу посјете црногорска делегација имала прилику да посјети антитерористичку јединицу „Лучко“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 00:34