Climathon Podgorica 2023 / -CLIMATHON
01/11/2023 u 12:32 h
PROMOPROMO
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Climathon Podgorica 2023: Otpad nije kraj već početak

Otvorene prijave do 14. novembra

NVO Gnijezdo – NEST najavljuje četvrti Climathon Podgorica događaj koji će se održati u NEST Coworking prostoru u Podgorici 25. i 26. novembra. Ovogodišnje eko takmičenje donosi svjež pristup ekološkim izazovima, s posebnim fokusom na unapređenje cirkularne ekonomije.

Unapređenje cirkularne ekonomije u Crnoj Gori

Crna Gora se suočava s brojnim ekološkim izazovima, a rješavanje tih problema zahtijeva inovativan i sistemski pristup korišćenju resursa i redizajniranju procesa proizvodnje i potrošnje. Upravo zato, ovogodišnji Climathon okupiće 10 odabranih timova koji će raditi na idejama i kreativnim rješenjima kako bi podstakli transformaciju u načinu korišćenja resursa.

Prijavite se za Climathon Podgorica

Ako imate ideju koja može doprinijeti zaštiti životne sredine, bez obzira na to iz kojeg grada u Crnoj Gori dolazite, okupite tim koji broji od dva do pet članova i prijavite se putem linka: https://view.forms.app/climathonpodgorica/2023 do 14. novembra. Prilikom razmatranja prijava, prednost će imati timovi s idejama koje do sada nisu bile predstavljane i finansirane na drugim takmičenjima.

Kako je fokus takmičenja oblast cirkularne ekonomije - konkretnije, njen segment koji se tiče otpada - dobrodošle su prijave za ideje koje se tiču koncepata poput efikasnijeg recikliranja, produženja životnog vijeka proizvoda, održivog dizajna, cirkularne proizvodnje, pametnog upravljanja resursima, eko-inovacija u proizvodima i uslugama, kreiranja održivih poslovnih modela, upotrebe digitalnih tehnologija i pospješivanja edukacije, podizanja ekološke svijesti i kreativnih saradnji između različitih sektora. Climathon Podgorica 2023 otvara vrata za sve kreativne i održive ideje koje podržavaju cirkularnu ekonomiju i doprinos održivoj budućnosti,

Nagrade i podrška

Najboljih deset timova će dobiti priliku da:

  • Pohađaju pripremnu obuku koja će se održati 18. novembra u NEST Coworking prostoru;
  • Prezentovuju svoje ideje na eko hakatonu 25. i 26. novembra, uz stručnu podršku mentora;
  • Osvoje neku od tri vrijedne nagrade u iznosima od 3.000, 2.000 i 1.000 evra;
  • Dobiju mentorsku podršku za dalji razvoj svojih projekata i poslovnih ideja.

Climathon kao globalni pokret

Climathon je globalni pokret pod okriljem Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), dok Climathon Podgorica 2023 organizuje NVO Gnijezdo – NEST pod licencom EIT Climate-KIC u partnerstvu sa UNIQA osiguranjem, Erste bankom, Privrednom komorom Crne Gore, kompanijama Five G i BENU, Glavnim gradom, Njemačkom ambasadom, Investiciono-razvojnim fondom, fondacijom Čini dobro i kompanijom Red Bull.

Više informacija o događaju i prijavi možete pronaći na Climathon Podgorica Instagram stranici, a za sve dodatne informacije i pitanja, obratite se organizatorima putem Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. e-mail adrese.

Pridružite nam se i pokažimo zajedno svim kreativnim i preduzimljivim ljudima u Crnoj Gori da otpad nije kraj, već početak!

image

Climathon Podgorica 2023

-CLIMATHON
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:59