/ Саборни храм Светог Јована Владимира - Дан
23/05/2021 u 17:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Црквена oпштина Бар: Починиоце недјела привести правди

У сваком случају од суда Божијег побјећи не могу, а овај злочин памтиће се као вјечни печат њихове срамоте, поручују из Црквене oпштине Бар

Црквена oпштина Бар огласила се поводом обијања Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару, истичући да су за сада непознати починиоци извршили разбојништво.

– Непознати починиоци су обили спољашња врата крипте храма, а затим и троје унутрашњих врата, кроз која су дошли у централни дио храма, гдје су извршили пљачку и преметачину. Обијене су четири кутије за добровољне прилоге, мања сувенирница у сјеверном пиргу храма, а оно што нас је посебно све потресло и узнемирило јесте преметачина и скрнављење олтара, као највеће светиње једног храма – наводе из Црквене општине Бар.

ЦО Бар најоштрије осуђује овај гнусни чин, уз наду да ће полицијска истрага дати резултате, а починиоци овог недјела бити приведени пред лице правде.

– У сваком случају од суда Божијег побјећи не могу, а овај злочин памтиће се као вјечни печат њихове срамоте. Саборни храм у Бару, и поред овог искушења, остаје отворен за све људе добре воље који у њега долазе са љубављу и поштовањем, иштући мира и утјехе од Бога и његовог угодника Светог Јована Владимира – закључују из Црквене општине Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 01:57