СЗО, Самит малих земаља / - Министарство здравља
01/06/2022 u 09:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црна Гора домаћин 8. Самита малих земаља СЗО

Састанак ће окупити министре здравља једанаест земаља Европског региона СЗО како би разговарали о поукама извученим из пандемије ковид-19, утицају пандемије на здравствене системе малих земаља, дугорочној превенцији и припремљености здравствених система, одговору и опоравку

Влада Црне Горе и Регионална канцеларија СЗО за Европу домаћини су 8. састанка на високом нивоу Иницијативе малих земаља  који се 2. и 3. јуна 2022. године с почетком у 9 сати одржава у хотелу Сплендид у Бечићима, саопштено је из Министарства здравља.

Дводневну конференцију под називом “Ка бољем здрављу и добробити у малим земљама Европског региона СЗО” отвориће министар здравља Црне Горе Драгослав Шћекић и регионални директор СЗО за Европу др Ханс Хенри П. Клуге.

- Састанак ће окупити министре здравља једанаест земаља Европског региона СЗО (које имају мање од два милиона становника) како би разговарали о поукама извученим из пандемије ковид-19, утицају пандемије на здравствене системе малих земаља, дугорочној превенцији и припремљености здравствених система, одговору и опоравку, као и о томе како мале земље могу да промовишу здравствени и одрживи туризам - наводе из министарства-

Сваке године састанак на високом нивоу окупља министре из 11 земаља (Андора, Кипар, Естонија, Исланд, Летонија, Луксембург, Малта, Монако, Црна Гора, Сан Марино и Словенија) како би разговарали о актуелним здравственим темама и заједничким активностима – као и да би једногласно заступали специфичне потребе малих земаља.

Састанак 2-3. јуна завршиће усвајањем прве регионалне “Мапе пута ка бољем здрављу у малим земљама Европског региона СЗО за период 2020-2025,” стратегије која ће усмјеравати рад СЗО у овој области до 2025.

Уводни дио скупа, односно обраћање министра здравља и регионалног директора СЗО за Европу биће отворен за медије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 07:37