/ - FOTO: TVITER
19/10/2022 u 14:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crnogorska delegacija u Nju Delhiju na Generalnoj skupštini Interpola

Premijer Indije Sri Narenda Modi, koji je otvorio ovogodišnju Generalnu skupštinu Interpola, saopštio je da je stvaranje sigurnog svijeta zajednička obaveza, kad sile dobrog sarađuju, sile zla neće moći da funkcionišu

Dejan Knežević, v.d pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala, predvodi delegaciju crnogorske policije, koju još čine i Dejan Boljević i Petar Krstajić, a koja prisustvuje 90. Generalnoj skupštini Interpola. Ona se ove godine održava u Nju Delhiju u Indiji, od 18. do 21. oktobra.

-Ovogodišnja Generalna skupština Interpola je događaj koji je okupio 720 predstavnika iz 166 zemalja gdje se diskutuje kako ojačati Interpolovu globalnu platformu za unapređenje nacionalne i regionalne bezbjednosti.Na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini će se pokrenuti izrada prvog Interpolovog izvještaja o globalnim trendovima kriminala, koji će sadržati informacije prikupljene od 195 zemalja članica u cilju identifikacije trenutne situacije kriminala u svijetu- navode iz Uprave policije.

Od strane Generalnog sekretara Interpola, g-dina Štoka je istaknuto da je u poslednjih deset mjeseci, Interpolov globalni mehanizam za zaustavljanje uplata u sklopu Hitnog protokola za sprečavanje pranja novca, pomogao zemljama članicama da povrate više od 60 miliona US dolara od strane sajber prevara. 

Premijer Indije Sri Narenda Modi, koji je otvorio ovogodišnju Generalnu skupštinu Interpola, saopštio je između ostalog da je stvaranje sigurnog svijeta zajednička obaveza, kad sile dobrog sarađuju, sile zla neće moći da funkcionišu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:41