/ - FOTO: EPA
21/03/2023 u 13:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crnogorski penzioneri uputili 89,3 hiljade eura Turskoj i Siriji

Od februarske penzije članovi Saveza udruženja penzionera Crne Gore su izdvojili 89.301 eura i uputili nastradlima od zemljotresa u Turskoj i Siriji, preko Crvenog krsta, navodi se u saopštenju

Crnogorski penzioneri izdvojili su 89,3 hiljade eura za pomoć stanovništvu Turske i Sirije, koje su nedavno pogodili razorni zemljotresi. Iz Saveza udruženja penzionera Crne Gore saopštili su da je ta pomoć uplaćena na račun Crvenog krsta i upućena Turskoj i Siriji po pola.

“Od februarske penzije članovi Saveza udruženja penzionera Crne Gore su izdvojili 89.301 eura i uputili nastradlima od zemljotresa u Turskoj i Siriji, preko Crvenog krsta”, navodi se u saopštenju.

Iz Saveza su kazali da je Fond penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO), nakon što su dostavljeni potpisane odluke svih mjesnih i opštinskih udruženja penzionera, donio odluku da se oduzme jedan eura od februarske penzije.

Predsjednik Saveza udruženja penzionera Branko Vešović rekao je da su prethodno o toj namjeni pismeno obavijestili svih 26 opštinskih udruženja penzionera.

“Obavijestili smo ih prošlog mjeseca da na upravnim odborima prethodno konsultuju mjesna udruženja i donesu odluke, odnosno saglasnost da se penzionerima, koji su članovi Saveza udruženja penzionera, od februarske penzije odbije po jedan eura, što su oni i uradili”, kaže se u saopštenju.

Vešović je rekao da su im saglasnost u pisanoj formi dostavila opštinska udruženja penzionera Andrijevice, Bara, Bijelog Polja, Budve, Berana, Cetinja, Danilovgrada, Herceg Novog, Kolašina, Kotora, Mojkovca. On je naveo da su saglasnost dostavila i opštinska udruženja Nikšića, Podgorice, Plava, Pljevalja, Plužina, Rožaja, Šavnika, Tivta, Ulcinja, Žabljaka, Petnjice, Tuzi, Zete i Gusinja.

Kako je dodao, sve te saglasnosti proslijedili su Fondu PIO, koji je prihvatio njihovu zajedničku odluku.

“Upravni odbor Saveza udruženja penzionera, na korespodentskoj sjednici održanoj 16. februara, podržao je zahtjeve crnogorskih penzionera za pružanje humanitarne pomoći stanovništvu Turske i Sirije koje je zadesio katastrofalni zemljotres”, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. oktobar 2023 01:22