/ - ЗХМС, лого
23/04/2022 u 08:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорски сеизмолози каснили због проблема с интернетом

У земљотресу који је погодио БиХ, а који се осјетио и у Црној Гори, страдала је двадесетосмогодишња ђевојка из Стоца

Грађани Црне Горе на званичну информацију о земљотресу који је синоћ погодио Босну и Херцеговину (БиХ) чекали су нешто више од сат и по времена, што није уобичајено кад је ријеч о Заводу за хидрометеорологију и сеизмологију који информацију о потресу медијима шаље у првих неколико минута након што се деси подрхтавање тла.

Кашњење је, како су појаснили, настало усљед проблема у Телеком интернет сервису, због чега су Завода упутили извињење.

- Извињавамо се због кашњења информације и текућих проблема на њеб стани који су настали усљед проблема у Телеком интернет сервису - наводе у саопштењу.

У информацији коју су упутили медијима, међутим, наводи се да су у 23:07х регистровали јачи земљотрес, са епицентром 19 км источно од Стоца у БиХ. Јачина земљотреса у жаришту, како су казали, износила је 5.5 јединица Рихтерове скале, што одговара епицентралном интензитету од ВИИ степени Меркалијеве скале (МЦС).

- Према прелиминарним подацима обраде, жариште овог земљотреса лоцирано је на дубини од 15 км. На основу теоријског модела макросеизмичког поља овог региона, магнитуде земљотреса и дубине хипоцентра, овај земљотрес је могао изазвати извјесне материјалне штете у епицентралном подручју  - казали су из Завода за хидрометеорологију и сезмологију.

Подсјећамо, у земљотресу који је погодио БиХ, а који се осјетио и у Црној Гори, страдала је двадесетосмогодишња ђевојка из Стоца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:15