/ - FOTO: MUP
20/09/2023 u 17:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ćulafić-Rici: Unapređenje saradnje za bezbjedniju Crnu Goru

Regionalni predstavnik UNODC-a za Jugoistočnu Evropu Danilo Rici se zahvalio na prijemu, te pohvalio dosadašnji odnos Crne Gore sa UNODC-om i ostalim povezanim međunarodnim organizacijama

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Ćulafić primio je u posjetu regionalnog predstavnika Kancelarije Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNODC) za Jugoistočnu Evropu Danila Ricija kom prilikom je održan sastanak na temu intenziviranja dosadašnje saradnje.

- Državni sekretar Ćulafić je poželio dobrodošlicu g. Riciju, te iskoristio priliku da istakne  nedavne uspjehe crnogorske policije u borbi protiv droge i kriminala, podsjetivši na rekordne zaplijene narkotika, kao i rezultate u sprečavanju šverca cigareta, a koji su nastali uspješnom saradnjom sa međunarodnim partnerima među kojima važno mjesto zauzima UNODC. Naveo je da je saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova sa UNODC-om veoma uspješna ali da uvijek ima mjesta za dalje unaprjeđenje- navodi se u saopštenju

Regionalni predstavnik UNODC-a za Jugoistočnu Evropu Danilo Rici se zahvalio na prijemu, te pohvalio dosadašnji odnos Crne Gore sa UNODC-om i ostalim povezanim međunarodnim organizacijama. Istakao je da želi da saradnju sa Crnom Gorom izdigne na viši nivo, navodeći da bi dobar podstrek toj saradnji bilo moguće otvaranje kancelarije UNODC-a u Crnoj Gori.

Smatra da samo iskrenim i partnerskim odnosom može doći do ozbiljnih rezultata u borbi protiv kriminala, te je predstavio dalje korake koje će UNODC preduzeti u cilju unaprjeđenja iste.

- Generalni direktor Direktorata za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte MUP-a Sergej Mučalica,  se zahvalio na dosadašnjoj podršci koju UNODC pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova i Crnoj Gori, te naveo da u bezbjednosnim institucijama Crne Gore ima volje da se i dalje vodi beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije- navodi se u saopštenju.

Sastanku su pored navedenenih prisustvovale i Dijana Sahakijan oficir za izvještavanje i komunikaciju u regionalnoj kancelariji UNODC-a za Jugoistočnu Evropu, kao i Olivera Komar nacionalni savjetnik UNODC-a za Crnu Goru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 04:26