Горан Раденовић / -Р о
16/09/2021 u 10:55 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даљински свима на располагању

Директор телевизије "Пинк М" Горан Раденовић каже да је ово промптно реаговање Савјета изненађујуће, те да их чуди како увијек ћуте на оно што емитују медији у Црној Гори, а приликом чега се прозивају и вријеђају Срби на најприземнији начин

Савjет Агенциjе за електронске медиjе (САЕМ) донио је одлуку да затражи од Регулаторног тијела за електронске медиjе у Србиjи да покрене процедуру за утврђивање одговорности емитера телевизиjских програма "Хепи", "Пинк М", "Пинк Плус" и "Пинк" са сjедиштем у Србиjи, због кршења стандарда прописаних Конвенциjом о прекограничноj телевизиjи и Директивом о АВМ услугама, те предузме адекватне мjере. Како се наводи, у образложењу одлуке пише да наведене телевизије "недвосмислено и у континуитету емитуjу садржаjе коjи подстичу мржњу, нетрпељивост и дискриминациjу према припадницима црногорске националности". Истиче се да је то посебно било учестало у периоду август – септембар, те да се у оквиру садржаjа различитих форми и жанрова користи погрдан, увредљив или узнемираваjући изражај, коjи подстиче интензивне негативне емоциjе, исказивање неприjатељства или жељу за дискриминациjом, као и омаловажавање или обезвређивање припадника црногорске националности, негирањем њиховог националног идентитета и посебности.

Директор телевизије "Пинк М" Горан Раденовић каже да је ово промптно реаговање Савјета изненађујуће, те да их чуди како увијек ћуте на оно што емитују медији у Црној Гори, а приликом чега се прозивају и вријеђају Срби на најприземнији начин. Он истиче да је даљински управљач сваком на располагању па да може да промијени или укине канал који му се не допада.

– Ми смо кабловски канал и могу и да нас кодирају ако им се не допада програм. Не знам како се до сада није реаговало, па и на РТЦГ смо имали разне негативне прозивке и дискриминацију Срба па су сви ћутали – оцијенио је у изјави за "Дан" Раденовић.

Посланик Демократског фронта Симонида Кордић оцјењује да је одлука САЕМ мијешање у послове друге државе, а да се то ради у складу са нечијим политичким и идеолошким потребама. Каже да медијске слободе треба поштовати, али да оне треба да буду у границама закона.

image

Odbor za ekonomiju, sjednica odbora za ekonomiju, Simonida Kordic

ODBOR ZA EKONOMIJU, SJEDNICA ODBORA ZA EKONOMIJU-IVAN PETROVIC-IPE

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 21:11