/ - SASAMATIC
18/06/2023 u 19:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović: Ignorisanje najvećeg projekta za liječenje kancera i dalje traje

Ona ukazuje da projekat koji je direktno vezan za njenu profesionalnu struku a koji je, podsjetila je, 2017. inicirala u okviru ‘nauke za mir’ nije se nakon četiri godine pomjerio sa mjesta

Vlade dolaze i odlaze a ignorisanje najvećeg infrastrukturnog projekta, SEEIIST i dalje traje, poručila je potpredsjednica Demokrtaske partije socijalista (DPS), Sanja Damjanović.

- Najveća naučna infrastrukura za liječenje kancera bila je naša šansa – Najveći naučni pametni grad hadronske terapije mogao se već graditi na Ćemovskom polju - istakla je ona.

Damjanović ukazuje da projekat koji je direktno vezan za njenu profesionalnu struku a koji je, podsjetila je, 2017. inicirala u okviru ‘nauke za mir’ nije se nakon četiri godine pomjerio sa mjesta.

- Srce me boli što danas umjesto najsavremenijeg kancer centra našu djecu i dalje liječimo SMS porukama i donacijama. SEEIIST je trebao biti primjer zajedničkog rada svake Vlade a ne poligon ličnih sujeta lokalnih kvazi naučnika, nepoznatih u međunarodnim okvirima - navela je Damjanović na Tviteru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 05:55