новац / - НВО Еуромост
08/03/2022 u 12:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Данас исплата jеднократне помоћи пензионерима

Jеднократна помоћ биће исплаћена данас, а примиће jе 77,89 хиљада пензионера, корисника права на самосталну и сразмjерну пензиjу

Jеднократна помоћ од 50 ЕУР, за скоро 78 хиљада пензионера, биће исплаћена данас, саопштено jе из Фонда пензиjског и инвалидског осигурања (ПИО).

- Министарство финансиjа и социjалног старања и Фонд ПИО реализуjу заjедничку активност исплате jеднократне помоћи у износу од 50 ЕУР за све кориснике права на пензиjу чиjа су примања по том основу иста или мања од просjечне пензиjе, коjа износи 299,06 ЕУР - наводи се у саопштењу.

Jеднократна помоћ биће исплаћена данас, а примиће jе 77,89 хиљада пензионера, корисника права на самосталну и сразмjерну пензиjу, односно корисника права у Црноj Гори и иностранству, што чини 63,14 одсто пензионера.

- Пензионерима ће средства бити уплаћена на начин на коjи примаjу редовну пензиjу, односно преко одабране банке или Поште - обjаснили су из Фонда ПИО.

Из Фонда ПИО су казали да наведена активност представља четврту мjеру помоћи пензионерима коjа се исплаћуjе у мандату ове Владе.

- Укупна средства издвоjена за ову намjену износе преко 3,89 милиона ЕУР и обезбиjеђена су диjелом из буџета Фонда ПИО, док су недостаjућа средства у износу од 3,23 милиона ЕУР обезбиjеђена из буджета Црне Горе - закључуjе се у саопштењу

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 01:56