/ Mitar Magovčević - FOTO RTCG
02/09/2023 u 09:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Protest Udruženja "Prosvjetni putnici": Ministarstvo prosvjete ništa nije uradilo za radnike koji putuju"

Jedan od argumenata na koje se oslanjaju je taj da se svuda u regionu prevoz plaća

Predstavnici Udruženja "Prosvjetni putnici" na današnjem protestu ispred Ministarstva prosvjete izrazili su nezadovoljstvo odnosomtog resora prema njima. Kako je medijima kazao profesor Mitar Magovčević, prosvjetari koji putuju zahtijevaju da im se plaća prevoz.

"Ministarstvo prosvjete ništa nije uradilo za radnike koji putuju", kazao je Magovčević medijima.

Jedan od zahtjeva okupljenih prosvjetara je i da se vrati član u GKU koji garantuje obavezu poslodavca, u ovom slučaju Ministasrtva prosvjete da će plaćati prevoz prosvjetnim radnicima do mjesta rada i u povratku do mjesta boravka za obavljanje društveno-korisnog rada kao u svim zemljama regiona.

Zahtijevaju i da se prosvjetnim radnicima omoguće povoljni stambeni krediti ili dodijele stambene jedinice po povoljnim uslovima u mjestu rada i na taj način riješe trajno pitanje plaćanja prevoza, piše rtcg portal.

ima. Kako je medijima kazao profesor Mitar Magovčević, prosvjetari koji putuju zahtijevaju da im se plaća prevoz.

"Da se otvore nova autobuska stajališta i vrate stara koja se nalaze pored škola, kao i da se otvori željezničko stajalište između Zlatice i Zagoriča", jedan je od zahtjeva.

Traže i da se uvedu jasni kriterijumi zapošljavanja i sporazumnog premještaja u članu zakona 5b GKU, u kojemu bi se jasno naveli kriterijumi zapošljavanja prema godinama putovanja prosvjetnog putnika i njegovog radnog staža.

"Čime bi se onemogućile zloupotrebe prilikom zapošljavanja a čiji smo svjedoci poslednjih dana", navodi se u zahtjevima.

Zahtjeve su istakli na ulaznim vratima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:44