Пријестоница Цетиње / -фото: Пријестоница
28/07/2022 u 11:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Današnija sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje nije održana zbog nedolaska dijela odbornika

Nedolaskom jednog broja odbornika nijesmo bili u mogućnosti usvojiti dvije posebno važne odluke za sve naše sugrađane, navode u saoštenju odbornici SDP i Građani, Stare Garde LSCG i URA.

Današnja sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje nije održana zbog nedolaska jednog dijela odbornika, što za posljedicu ima neusvajanje niza značajnih odluka za Prijestonicu Cetinje i sve njene građane, navode u saopštenju odbornici SDP i Građani, Stare Garde LSCG i URA.

Kako ističu, nažalost, nedolaskom jednog broja odbornika nijesmo bili u mogućnosti usvojiti dvije posebno važne odluke za sve naše sugrađane.

" Riječ je o odluci čijim se usvajanjem stvaraju uslovi za davanje u zakup jednog dijela Gornjeg Oboda i zapošljavanje najmanje 20 naših sugrađana već u septembru mjesecu. što to znači u trenutnoj socioekonomskoj situaciji na Cetinju u kojem poslednjih 30 godina nije bilo ni jedne slične investicije, ne treba trošiti riječi. Druga, posebno važna, odluka koju nije bilo moguće usvojiti je odluka o refinansiranju kreditnih obaveza čijom realizacijom bi se obezbijedilo povezivanje radnog staža za 23 zaposlena u sistemu lokalne samouprave i vatrogasnoj jedinici i stvorili uslovi da na pristojan način odu u zasluženu penziju, ali i osiguralo redovno finansiranje obaveza po osnovu poreza i doprinosa za sve zaposlene u gradskoj upravi. Vrijedni ljudi koji su svojim angažovanjem dali puni doprinos funckionisanju grada i gradskih službi su na ovaj način postali žrtve političkih odluka. Očekujemo da ćemo kroz dodatne konsultacije riješiti sve nedoumice i u kratkom roku stvoriti uslove za nastavak zasijedanja i usvajanje važnih odluka za Cetinje i sve njegove građane", zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:00