Свадба и Будва корона бомбе / - Информер
19/08/2021 u 13:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Данима ишао од куће до куће, позивао на свадбу, па се изљубио са 600 сватова

У Крахујевцу највише је заражених корона вирусом који су се вратили са љетовања из Будве и са свадбе у селу Лужнице

Свадба у селу Лужнице код Крагујевца, којој је присуствовало више од 600 званица је била, како се показује ових дана, права корона бомба. Позивар који је на весељу прије недјељу дана носио буклију, био је заражен. Он се по обичају са свим гостима поздравио и наздравио, па је на тај начин и покренуо највећи локални талас заразе протеклих неколико мјесеци, пише Информер.

- Дневно нам је пристизало и по тридесетак пацијената из овог и околних села. Били смо у шоку, јер до сада нисмо имали такво искуство. Љекари су почели људе који чекају испред амбуланте да питају „има ли можда некога ко није из Лужница или тог краја“, дотле је дошло, објашњава др Василије Антић, директор Дома здравља у Крагујевцу.

Број заражених новим таласом корона вируса се у центру Шумадије из дана у дан повећава, тако да је јуче, у току дана од 07 до 20 часова, било 96 новоинфицираних. Према ријечима др Василија Антића, то значи да је практично „сваки трећи који је дошао на преглед са симптомима, био позитиван“.

- Број прегледаних се у односу на пре двије седмице повећао три пута, док је број позитивних скочио са 20 на 96. Ми смо сада у пику овог таласа, а примјећујемо да има велики број вакцинисаних који су позитивни, али имају лакшу клиничку слику. Генерално је у овом таласу стање пацијената лакше, и нема много оних који сбог запаљења плућа послати на инфективно, каже Антић.

Према подацима који су прикупљени у Дому здравља, највећи број новообољелих се заразио на годижњем одмору, тачније на љетовању у Будви, коју називају и „корона вулканом“. Друго мјесто је, на жалост, свадбено весеље у Лужницама код Крагујевца. Поред тога, остали обољели су вирус добили на рођенданима, свадбама и сахранама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:33