/ FOTO - RADE KOPRIVICA
05/09/2023 u 17:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeka predlaže novi zakon o zabrani diskriminacije

Predlog zakona će u najskorije vrijeme biti upućen Evropskoj komisiji na mišljenje. Očekujem da do kraja godine bude upućen u Skupštini, kazao je Đeka

ovi krovni antidiskriminacioni Zakon o zaštiti jednakosti i zabrani diskriminacije trebao bi do kraja godine da bude upućen u Skupštini, saopštio je ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka.

"Predlog zakona će u najskorije vrijeme biti upućen Evropskoj komisiji na mišljenje. Očekujem da do kraja godine bude upućen u Skupštini", kazao je Đeka.

Ministar je danas sa saradnicima posjetio nevladinu organizaciju Sistem.

Povod današnjeg sastanka bio je nedavni događaj na Žabljaku gdje su pripadnice romske i egipćanske populacije, ujedno i članice NVO Sistem, bile žrtve diskriminacije.

Đeka je tom prilikom razgovarao sa izvršnom direktoricom organizacije Nedom Radović i djevojčicama koje su se našle u nimalo prijatnoj situaciji izazvanoj neprimjerenim i diskriminatornim ponašanjem menadžera lokala na Žabljaku

"Kao ministar ljudskih i manjinskih prava, kao i moji saradnici, stojimo vam na raspolaganju i pružamo vam punu podršku. Znajte da ministarstvo na čijem sam čelu preduzima sve što je u našoj nadležnosti kako bi, sa pravne strane, svi naši građani i građanke imali adekvatnu zaštitu svojih ljudskih prava", zaključio je Đeka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. novembar 2023 18:59