Delegacija Uprave policije Crne Gore u posjeti Izraelu / - FOTO: UP
03/12/2022 u 13:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Delegacija Uprave policije Crne Gore u posjeti Izraelu

Tokom posjete delegacija UP je posjetila i Memorijalni centar za žrtve holokausta „Jad Vašem“ prilikom čega je Brđanin tokom posebne ceremonije položio vijenac u ime Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije u Dvorani sjećanja

Delegacija Uprave policije Crne Gore koju je predvodio direktor Zoran Brđanin učestvovala je na Međunarodnoj konferenciji policijskih komesara i visokih zvaničnika agencija za sprovođenje zakona i Konferenciji o sajber bezbjednosti i pratećem sajmu opreme koji su održani u Tel Avivu u Izraelu u periodu od 27. do 29. novembra, navodi se u saopštenju.

Brđanin se tom prilikom sastao sa direktorom Nacionalne policije Izreala Jakovom Šabtaiem (Yaakov Shabtai), gdje je prije svega bilo riječi o bilateralnoj saradnji policije dvije zemlje koja se temelji na tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima. 

- U nastavku posjete, direktor Uprave policije je sa saradnicima posjetio Policijsku akademiju Nacionalne policije Izraela gdje su predstavljeni oprema, taktika i načini rada izraelskih policijskih specijalnih snaga, zatim jedinicu „Lahav 433“ gdje je fokus bio na sagledavanju modaliteta za uspostavljanje i unapređenja operativne saradnje, razmjenu iskustava i podizanja nivoa spremnosti i unapređenja kapaciteta Uprave policije u oblasti specijalnih istražnih metoda, kriminalisitčko-obavještajnog rada i borbe protiv sajber kriminala - ističu iz UP u saopštenju.

image

Delegacija Uprave policije Crne Gore u posjeti Izraelu

- FOTO: UP

Kako se dodaje, nakon i tokom konferencije crnogorska delegacija je imala brojne sastanke sa predstavnicima specijalizovanih kompanija tokom višednevne posjete, a na kojima su prezentovani i testirani oprema, sredstva i naoružanje, a naročito visoko-sofisticirana oprema iz oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, specijalnih istražnih mjera, kriminalističko-obavještajnog rada, sajber kriminala, specijalnih jedinica policije i zaštite i nadzora granice.

Tokom posjete delegacija Uprave policije je posjetila i Memorijalni centar za žrtve holokausta „Jad Vašem“ prilikom čega je Brđanin tokom posebne ceremonije položio vijenac u ime Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije u Dvorani sjećanja i upisao se u knjigu posjetilaca, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. februar 2023 02:12