Суво корито ријеке Ћехотине / - фото: НВО Брезница
12/09/2021 u 13:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Девастатори Ћехотине напуштаjу Црну Гору

Риjека Ћехотина у горњем току у мjесту Тешањ, пресушила jе, а њено, иначе плитко корито, засипа се ископом материjала коjи настаjе пробиjањем пута ка селу, упозорава Митровић

Милорад Митровић из НВО Брезница саопштио jе да девастатори Ћехотине напуштаjу Црну Гору, те да су виђени на граничном прелазу.

Митровић jе за РТЦГ саопштио да jе након реакциjе инспекциjе београдска фирма "Сунце бетон" почела да повлачи дио своjе механизациjе коjа jе, тврди, на волшебан начин и ушла у Црну Гору, преноси портал РТЦГ.

– Данас jе на граничном прелазу Добраково уочен камион у власништву поменуте фирме са утовареним мобилним построjењем за дробљење каменог агрегата коjа jе у Црноj Гори радиила у илеглном каменому, без неопходних дозвола надлежних органа, без одобрених концесиjа и неплаћених концесионих накнада, чиме jе у значаjноj мjери оштећен Буџет државе Црне Горе и њених грађана", рекао jе Митровић.

Он пита како jе могуће да машине и возила фирме из друге државе, како каже, "слободно и несметано уђу у земљу, раде илегално, нанесу огромну штету и након контроле, напусте териториjу државе у коjоj jе радила илегално и направила огромну штету".

– Подсjећања ради, поменута фирма jе радила на пробиjању сеоског пута у мjесту Тесањ МЗ Коврен у бjелопољскоj општини, гдjе jе направила непроцjењиву и непоправљиву штету биодиверзитету затрпаваjући корито Ћехотине, користећи илегано позаjмиште камена ствараjући огроман каменолом и илеглну депониjу отпада од ископа уз саму обалу Ћехотине", казао jе он.

– Након изласка инспектора на лице мjеста и контроле у коjим jе констатовано мноштво неправилности и радова без икаквих дозвола, извођач радова коjи jе причинио штету, несметано извози машине и опрему за коjу се поуздано не зна како jе и ушла у Цену Гору – закључио jе Митровић.

Риjека Ћехотина у горњем току у мjесту Тешањ, пресушила jе, а њено, иначе плитко корито, засипа се ископом материjала коjи настаjе пробиjањем пута ка селу, упозорава Милорад Митровић из НВО Брезница, из Пљеваља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:48