Posjeta Šćekića DZ Rožaje / - DIJASPORA ROžAJE SCREENSHOT
04/12/2022 u 21:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dijaspora Rožaja pisala Abazoviću povodom razrješenja Pepić: Utičite da se nepravda ispravi

Opšte je poznato da mi kao dijaspora imamo želju, obavezu i potrebu da pomognemo DZ. To smo nakon dužeg vremena i dobili kada je na čelo tako odgovorne institucije došla osoba koja predano, odgovorno, časno i sa požrtvovanjem obavlja posao, a to je uvažena dr Pepić

Dijaspora Rožaja uputila je otvoreno pismo premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću zbog razrješenja sa funkcije direktorice Doma zdravlja Rožaje dr. Nevzete Pepić. Ističu da je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić na ovaj način zatvorio njihova dalja ulaganja u tu ustanovu, uz poziv Abazovića da reaguje i utiče da se “nepravda ispravi”.

Njihovo pismo prenosimo integralno:

“Poštovani, smatramo da smo u obavezi da se oglasimo povodom nepravednog, bezrazložnog i neosnovanog razrješenja sa funkcije uvažene direktorice Doma zdravlja Rožaje dr. Nevzete Pepić.

Gospodin Šćekić, ministar zdravlja u vašoj Vladi dobro je upoznat sa činjenicom da smo mi kao dijaspora Rožaja, brojne projekte kao što su kupovina modernog digitalnog rendgena, izgradnju lifta u našem Domu zdravlja i sl, realizovali u saradnji sa dr Pepić u prethodnoj godini, što do sada nijesmo uspijevali jer su svi naši pokušaji da pomognemo opstruirani pod raznim izgovorima, među kojima i oni da Rožajama ne treba, te usmjeravani prema drugim zdravstvenim institucijama.

Opšte je poznato da mi kao dijaspora imamo želju, obavezu i potrebu da pomognemo Domu zdravlja jer smo i sami idući za boljim životom ostavili svoje roditelje, brastvenike, komšije, kojima, svi se moramo složiti, treba bolja zdravstvena usluga i bolji uslovi liječenja. To smo nakon dužeg vremena i dobili kada je na čelo tako odgovorne institucije došla osoba koja predano, odgovorno, časno i sa požrtvovanjem obavlja posao, a to je uvažena dr Pepić.

U to se svako ko želi može uvjeriti ukoliko posjeti Dom zdravlja i nećemo dozvoliti da Rožajama i ovog puta bude učinjena nepravda i da zbog nečijeg hira rožajski Dom zdravlja i Rožajci budu uskraćeni konačno pravednog i poštenog direktora kome su na prvom mjestu pacijenti. Ministar je ovim nečasnim činom zatvorio naša dalja ulaganja u ovoj po nama značajnoj instituciji, koja za ovog ministra to očigledno nije.

Ministar Šćekić je na sastanku sa dijasporom održanom ljetos upoznat sa realizovanim ali i budućim projektima, međutim, očigledno je da ministar Šćekić ne cijeni rad i trud već su mu bitniji sitni politički poeni koje ovog puta nećemo dozvoliti da ostvari preko leđa napaćenog i obespravljednog naroda Rožaja.

Pozivamo vas da kao premijer reagujete i utičete da se ova nepravda ispravi, za dobrobit svih građana koji žive u opštini Rožaje.”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. januar 2023 11:10