Рјешење Дирекције за жељезнице / - Дирекција за жељезнице
15/03/2022 u 13:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дирекције за жељезнице: Именована комисија за испитивање финансијских токова и плаћања

Пројектну групу, тим или други облик рада образује потпредсједник Владе, министар, односно старјешина органа управе, наводе из Дирекције за жељезнице

Дирекције за жељезнице донијела је 15.3.2022. године Рјешење о именовању чланова комисије за испитивање финасијских токова и плаћања у Управи за жељезнице, раније Дирекције за жељезнице, за период од 2012. године до 31.12.2021. године.

- Након окончања поступка реорганизације Управе за жељезнице, а у циљу сагледавања цјелокупних финасијских токова у наведеној управи, вршилац дужности директора Желимир Радиновић је донио одлуку да се формира комисија која би на свеообухватан начин извршила увид у плаћања за наведени период - наводе у саопштењу Дирекције за жељезнице.

Како су истакли, члан 51 Уредбе о организацији и начину рада државне управе прописује да за вршење послова у оквиру којих се захтијева стручна сарадња државних службеника из различитих унутрашњих организационих јединица, могу се образовати пројектне групе, тимови или други одговарајући облици рада. Пројектну групу, тим или други облик рада образује потпредсједник Владе, министар, односно старјешина органа управе. Актом о образовању пројектне групе, тима или другог облика рада одређује се састав, послови и рокови у којима ће се задатак обавити, средства и други услови за рад. 

Члан 33 став 1 Закона о државној управи прописује да старјешина органа управе представља, руководи и организује рад у органу управе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:23