/ MIROSLAV PEJOVIć -FOTO: RTCG
26/11/2023 u 19:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Direktor Monstata: Pripreme za popis teku po planu, popisivači uskoro obilaze teren

Nedavno je počeo da radi Info centar za popis stanovništva, pozivom na brojeve 020/230-811 i 068/851-500 građani mogu dobiti sve neophodne informacije, ali i podnijeti prijave

Direktor Monstata Miroslav Pejović saopštio je da se sve propisne aktivnosti u vezi predstojećeg popisa stanovništva odvijaju po planu. Kako je rekao, gostujući u Dnevniku TVCG, u proteklom mjesecu izvršeno je proširenje popisnih komisija po opštinama, ponovljen je javni oglas, te obavljen novi izbor popisivača i instruktora.

Obezbijeđeni su uslovi za rad popisnih komisija i distribuiran im je popisni materijal. Pejović ističe da će u narednim danima popisivači obići teren. 

Pejović je istakao da je značaj popisa stanovništva višestruk. 

- Sva pitanja su jednako važna, bez obzira radi li se o demografskim karakteristikama, uslovima života, invaliditetu, obrazovanju, informacionoj pismenosti... Popisom se dobija kompletna slika stanovništva, a podaci su važni i za naučna istraživanja, biznis zajednicu, donošenje politike ekonomskog razvoja, energetske politike...- naveo je on.

Kazao je da je Monstat u obavezi da preliminarne rezultate objavi u roku od 30 dana od završetka popisa.

- Za unos podataka je optimalni rok do šest mjeseci, i na osnovu tog roka ćemo se rukovoditi za definisanjem datuma za određivanje  konačnih rezultata- kazao je Pejović. 

Nedavno je počeo da radi Info centar za popis stanovništva. Pozivom na brojeve 020/230-811 i 068/851-500 građani mogu dobiti sve neophodne informacije, ali i podnijeti prijave.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 13:01