/ - SA DOGAđAJA
28/11/2022 u 14:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Direktorat za zaštitu i spašavanje sproveo edukaciju u vaspitno-obrazovnim ustanovama

Takođe, na istu temu održani su seminari u subotu, 26. novembra (40 polaznika) i nedjelju, 27. novembra (38 polaznika), sa zaposlenim u vaspitno-obrazovnim jedinicama vrtića “Đina Vrbica” u Podgorici

Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a u saradnji sa  Zavodom za školstvo, u sklopu realizacije međupredmetne oblasti “Obrazovanje u oblasti smanjenja rizika od katastrofa”, sproveo je edukaciju zaposlenih u nekoliko vaspitno-obrazovnih ustanova u Podgorici.

U petak, 25. novembra tekuće godine, u JU OŠ “Novka Ubović” u Tološima, održan je seminar sa nastavnim osobljem iz osnovnih škola: “Novka Ubović”, “Maksim Gorki”, “Sutjeska”, “Radojica Perović”, “Štampar Makarije” i „Savo Pejanović”. Seminaru je prisustvovalo 28 nastavnika i direktorica OŠ “Novka Ubović”.

Takođe, na istu temu održani su seminari u subotu, 26. novembra (40 polaznika) i nedjelju, 27. novembra (38 polaznika), sa zaposlenim u vaspitno-obrazovnim jedinicama vrtića “Đina Vrbica” u Podgorici.

Polaznici ovih seminara edukovani su kako da postupaju u slučaju različitih rizika (poplava, požara, zemljotresa i dr.) i koje mjere i radnje treba da sprovode prije, za vrijeme i nakon rizika, a poseban akcenat bio je na postupcima i mjerama koje treba da sprovode djeca i zaposleni u ovim ustanovama u slučaju evakuacije.

Napominjemo da se Međupredmetni program realizuje od 2013. godine, te da je do sada na ovu temu edukovano oko 900 nastavnika u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, a ove aktivnosti nastaviće se intenzivno i u narednom periodu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:57