Jelena Perovic / - IVAN PETROVIC-IPE
11/09/2023 u 19:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Direktorica ASK-a saslušana u tužilaštvu

Ona je odgovarla na optužbe koje je podnio predsjednik Sindikalne organizacije ASK-a za stvaranje kriminalne organizacije, zloupotrebu službenog položaja i nesavjesnog rada u služb

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je danas u svojstvu građanke zbog krivične prijave koju je podnio predsjednik Sindikalne organizacije Agencije za sprječavanje korupcije, a koji je optužio za stvaranje kriminalne organizacije u ASK-u, te zloupotrebu službenog položaja i nesavjesnog rada u službi.

- Slušajući sadržinu prijave koju mi je iznijela tužiteljka upućena u Specijalno državno tužilaštvo, shvatila sam da mi nije predočen baš nijedan elemenat krivičnog djela stvaranja kriminalne organizacije. Podnosioci nijesu tačno unijeli čak ni zakonski opis elemenata krivičnog djela koje mi se pripisuje, što dovoljno govori o ozbiljnosti njihovog postupka navela je Perović u saopštenju dostavljenom medijima.

Ona je navela da je simptomatično što je prijava veoma slična onoj koju je protiv nje u februaru podnijela jedna nevladina organizacija zbog korišćenja službenog vozila.

- Razlog tome je kriminalno udruživanje onih koji već treću godinu žele da me, za moj zakonit rad, proglase kriminalkom. Ako nam do sada i nije bilo jasno otkuda ovoj NVO akti iz Agencije – koji su zakoniti, a kojima je manipulisano i koji su bili tumačeni na obmanjujući način – ovim je to u potpunosti razotkriveno - tvrdi ona.

Perović je saopštila i da pozdravlja i podržava "neobično brzu reakciju SDT-a, koje me pozvalo da se izjasnim kao građanka na krivičnu prijavu, neosnovano podnijetu 1. avgusta 2023. godine".

- Srećna okolnost je da se dokumentacija iz koje se može utvrditi isključivo zakonit rad Agencije na svim poljima, pa i na polju „prisvajanja luksuznog BMW-a“, već nalazi u SDT-u -  saopštila je Perovićeva.

Ona je navela da se raduje postupku utvrđivanje svoje odgovornosti za navodnu utaju poreza, "koja je tako vješto iskonstruisana, uprkos članu zakona koji ne dozvoljava tumačenje, primjeni tog člana u praksi i na osnovu toga izdatih pravnih mišljenja i sudske prakse, te mišljenja poreske inspekcije da kapitalne dobite za koju sam okrivljena – nema".

U saopštenju perović navodi da očekuje zaštitu države.

- Kako svaka demokratska država garantuje vladavinu prava za sve građane, očekujem da ću biti zaštićena od novih neutemeljenih optužbi. Vjerujem da će SDT raditi u interesu pravde, i time pokazati da ne može da bude alatka za zastrašivanje onima koji umjesto da se okrenu sebi i svom usavršavanju na bilo kom životnom i profesionalnom polju, posvećeni su pokušajima diskreditacije, iz nečasnih motiva, svih koji im smetaju - rekla je Perović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 19:11