Слободан Брајовић / -Портал Дан
11/05/2022 u 19:04 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Директорица Клиничког центра изрекла Брајовићу условни отказ

Условним отказом Брајовићу је по Закону о раду запријећено да у наредних пола године не смије да почини било какву повреду радних обавеза како не би дошло до прекида радног односа

Директорица Клиничког центра Црне Горе Љиљана Радуловић изрекла је запосленом Слободану Брајовићу дисциплинске мјере условни престанак радног односа и новчану казну од 20 одсто мјесечне зараде за један мјесец. Против њега је вођен дисциплински поступак због, како је наведено, недоличног понашања према колегама и неизвршавања радних обавеза. Условним отказом Брајовићу је по Закону о раду запријећено да у наредних пола године не смије да почини било какву повреду радних обавеза како не би дошло до прекида радног односа.

Брајовић за "Дан" истиче да не признаје одлуку Радуловић и да ће се жалити Агенцији за мирно рјешавање спорова и суду. Он истиче да се ради о одлуци која има за циљ да га спријечи у изношењу чињеница о незаконитом раду руководиоца Економско финансијске службе те установе. Прије покретања дисциплинског поступка, Брајовић је у марту поднио пријаву тужилаштву и инспекцији због наводно незаконитих исплата прековремених сати у служби за финансије. Инспекција рада је утврдила да је КЦЦГ исплаћивао прековрмене сате без одлуке о прековремeном раду коjу je КЦЦГ био дужан да достави инспектору у року од три дана. Инспекција је утврдила и да руководилац службе за финансије Љиљана Перуничић не испуњава услове за то радно мјесто јер нема три године радног искуства. За поступање супротно члану 64 Закона о раду инспекција је казнила директорку Радуловић и КЦЦГ са 1.100 еура.

– Запослени Слободан Брајовић, фактуриста запослен у Служби за економско финансијске послове у КЦЦГ, одговоран је зато што се свакодневно није уписивао у евиденцију присуства на послу од 4.12.2021. до 2.3.2022. године, чиме је починио тежу повреду радне обавезе одбијање запосленог да извшрава обевезе из члана 41 гранског колективног уговора. Па му се утврђује дисциплинска мјера новчана казна од 20 одсто мјесечне зараде у трајању од једног мјесеца. Запослени је одговоран зато што је 29.12.2021. године након састанка у близини Љиљане Перуничић изнио пријетње на рачун двоје колега. Дана 10.12. је колегиници М.Б. казао да је промијенила имиџ и да је лопов. Колеге је 16.2.2022. окарактерисао као лопове уз увреду "вратићете паре". Чиме је починио тежу повреду радне обавезе из чл. 41, став 1, тачка 10 гранског колективног уговора за здравствену дјелатност, насилничко недолично и увредљиво понашање према странкама или запосленом, па му се утврђује дисциплинска мјера условни престанак радног односа у складу са Законом о раду – наводи се у одлуци КЦЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:31