Кнежевић / -Фото: ПВ Портал
11/02/2022 u 06:26 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Директорица пљеваљског вртића: Запослени трошили на коктеле, а објекат прокишњава

Дио запослених тврди да их је директорица Нада Кнежевић вријеђала и компроимитовала, она се правда

Дио запослених у Јавној предшколској установи Еко бајка" из Пљеваља у непотписаном допису оптужује в.д. директора Наду Кнежевић да им је на сједници актива пријетила да ће од септембра све да их премјести, те да је тражила да се потпишу испод мишљења за њeно именовање.

Кнежевић је тим поводом саопштила да је од ступања на дужност 12. jула 2021. године против ње организована хаjка ДПС клике, што jе од почетка било политички мотивисано.

Она тврди да су се ранијa "уживања" у колективу – путовања, вечере, коктели – одразилa на то да jе обjекат вртића у катастрофалном стању.

– На сjедници актива JПУ "Еко баjка" Пљевља одржаноj 8.2.2022.године, директорица Нада Кнежевић тражила jе од свих васпитача да се jавно потпишу испод текста о њоj и њеном раду. Притом jе нагласила да ко не жели да се потпише и изjасни може одмах да напусти сjедницу. Мало jе чудно то што сjедница ниjе имала ниjедну другу тачку дневног реда, а зна се да су све сjеднице овог типа обавезне и да се дневни ред зна унаприjед, што оваj пут ниjе био случаj. Већ на почетку тражили смо да изjашњавање буде анонимно, на шта jе она реаговала жучно и непримjерено своjоj позициjи и установи коjу представља. Приjетила jе да ће од септембра све да нас "претумба", мислећи на премjештаjе гдjе год она буде хтjела. Већина колегиница jе гласала за њу страхуjући за посао. Ми коjи са њом радимо већ дуже вриjеме навикли смо на њене увреде, сарказам и подругљив тон у изношењу неистине. Вриjеђала jе колегинице и помињала ствари коjе не треба да интересуjу друге, а све у циљу омаловажавања и компромитовања поjединих колегиница. На констатациjу да су у установи нарушени међуљудски односи такође jе непримjерено реаговала и рекла да ће све оптужбе између колегиница обjавити, као и то шта су све поjедини тражили од ње. Викала jе и биjесно износила шта се наводно дешавало у колективу, коjи jе одувиjек био примjер свима. И као и сваког дана, опет почиње причу шта jе све нашла по фиокама наше бивше директорице. Морамо напоменути да су те фиоке биле величине наjвећег ормара опет у њих не би стало то што jе она наводно пронашла. Сада се базира конкретно на бирачке спискове и умрле људе. Не желећи даље да слушамо такве приче, коjе личе на политичке скупове, тражимо од ње да нам омогући да се анонимно изjаснимо о њоj и да неко мора водити записник, на шта jе "наша" нова директорица одговорила: "Шта да се запише, да су се куповали гласови?" Наш актив jе више личио на политички скуп, него на било шта друго, при чему jе заборавила да jе баш она прошле недјеље позивала раднике на протесте и тражила да jоj се jаве кад стигну – тврде запослени у допису.

Кнежевић је казала да се годинама "шминкала" само предња страна вртића, док је унутрашњост у веома лошем стању.

– На сjеме за цвиjеће потрошено jе на стотине еура, а то што учионица прокишњава и што су прозори из седамдесетих година ниjе поменуто и на то се средства нису трошила. А о односима у колективу приjе 12. jула нека списатељице овог текста коjе се нису удостоjиле ни да се потпишу, иако врло добро знамо ко су, мало размисле, jер сам jа у овом колективу 24 године и памтим врло добро односе у свакоj учионици понаособ, као и начин рада и однос поjединих колегиница према дjеци. Након мог доласка на мјесто директора промијењена је столариjа у три учионице, купљен је телевизоре, као и фотеље за васпитаче, увели смо мени са побољшаном исхраном... Такве ствари су за њих биле непримиjећене. Ни отварање новог обjекта, ни перфектна приредба за Новембарске свечаности нису добиле ниjедну похвалу од дотичних колегиница. Овим бих завршила преписку jер сматрам да не заслужуjу више ни риjеч. А о мом раду и мени говори броj гласова са сjеднице – 28 да и 9 не, а са Жабљака jе стигло свих 6 гласова за да, што jе на њихову инициjативу било анонимно, тако да ниjе било потребе да било ко из страха гласа, па ви сами проциjените – истакла је Кнежевић.

Запослени наводе да су неколико пута питали директорицу jе ли стигао званичан мејл Министарства просвjете о изношењу мишљења запослених о директору, као што је било у школама, на шта су добили одговор да су то два различита секретариjата.

– Нагласила jе да jе она jедини кандидат за директора и да jе то практично готова ствар, а ово jе само "испипавање пулса запослених". У своj тоj причи и изливима љутње и биjеса jедноj нашоj колегиници jе позлило и извели су jе напоље, на шта се она ниjе ни окренула, већ је само прокоментарисала:,,Ниjе ни мени добро, па нико не трчи за мном". Но на све то не успиjева да не помене и градоначелника Игора Голубовића и не пласира причу да смо умjесто купатила од 60.000 еура добили купатило по њеноj процjени вриjедно 4.500 – тврде запослени.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:57