/ - ФОТО: МЗД
06/01/2022 u 14:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Дневни Ковид центар спреман за давање терапије

Медицинске екипе које посјећују пацијенте у домовима наставиће са давањем патронажне терапије за оне који морају да приме терапију у кућним условима

Министарка здравља и директор ДЗ Подгорица обишли дневну КОВИД болницу у Музичком центру.

Због повећаног броја пацијената позитивних на коронавирус здравствени систем Црне Горе појачао је своје капацитете, па је од јуче у пуном капацитету спреман и дневни КОВИД центар, који се налази у Музичком центру Црне Горе, а гдје ће се индикована терапија давати пацијентима којима је то неопходно.

То су након обиласка овог простора саопштили министарка здравља, Јелена Боровинић Бојовић и директор подгоричког дома здравља, Данило Јокић.

Министарка је казала да здравствени систем, посебно примарни ниво, ових дана трпи додатни прилив пацијената, али да разлога за панику нема јер су како је нагласила, појачани капацитети и просторни и кадровски , како би се на адекватан начин одговорило тренутној епидемиолошкој ситуацији у земљи.

- Такође, медицинске екипе које посјећују пацијенте у домовима наставиће са давањем патронажне терапије  за оне који морају да приме терапију у кућним условима. Сви остали биће збрињавани у КОВИД центру који се налази у Музичком центру- поручила је Боровинић Бојовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

27. maj 2024 21:43