/ Фото: Архива
06/12/2021 u 17:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДНП се опростио од Бановића: Отишао је борац за људско достојанство

Оставио је дубок траг у борби да Црна Гора буде праведно друштво, саопштили су из ове партије

Демократска народна партија Црне Горе опростила се од новинара Рајка Бановића и истакнуте јавне личности у црногорском друштву, који је био дугогодишњи члан Политичког савјета ДНП-а. 

Рајко Бановић од најмлађих дана радио је у Радију Црне Горе, а у период када се оснивала Телевизија Црне Горе, он је са једним бројем колега био оснивач те Телевизије.

Био је главни и одговорни уредник Телевизије, новинар Танјуга, дописник те агенције из Бугарске и дугогодишњи шеф редакције Танјуга за Црну Гору.

Током своје успјешне професионалне каријере Бановић је добио више угледних новинарских признања, међу којима и награду за животно дјело Удружења новинара Црне Горе и награду Савеза новинара Југославије.

- Поред великог угледа и високих стручних референци, које је имао у нашој земљи и шире, Бановић је био и остао тихи и смјерни човјек, пријатељ добрих људи и диван саговорник, борац за људско достојанство и снагу поштене ријечи.  Оставио је дубок траг у борби да Црна Гора буде праведно друштво и да остане привржена својој вишевјековној традицији и вриједностима. Много смо изгубили одласком Бановића, који је преминуо од родитељске туге на вијест о смрти свог сина јединца, па се, као отац, придружио сину, показујући и својим одласком величину властите људскости и очинске патње- саопштио је ДНП. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:10