Аеродроми ЦГ / - Аеродроми ЦГ
18/02/2022 u 14:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Добарџић: Директни летови из Саудиjске Арабиjе шанса за додатни развоj сjевера

Веома сам срећан jер након два мjесеца интензивних преговора први пут у Црну Гору доводимо реномирану авиокомпаниjу из Саудиjске Арабиjе, Флyнас, казао је Добарџић

Менаџмент Аеродрома Црне Горе успоставио jе сарадњу са реномираном авио компаниjом Флyнас, коjа jе заинтересована за директне летове на релациjи Риjад - Тиват и Риjад - Подгорица, саопштили су из Аеродрома Црне Горе.  

Како наводе Преговоре са том компаниjом из Саудиjске Арабиjе, у име АЦГ водио jе члан Одбора директора проф. др Елдин Добарџић, коjи се срео са потпредсjедником Флyнаса за међународну продаjу, Абдулиллах Ал Еидиjем и регионалним менаџером те компаниjе Мехмедом Цаyмазом. У делегациjи Флyнаса коjа jе у посjети АЦГ, jе и извршни директор те компаниjе Стефан Магиера.

- Веома сам срећан jер након два мjесеца интензивних преговора први пут у Црну Гору доводимо реномирану авиокомпаниjу из Саудиjске Арабиjе, Флyнас, а уjедно и отварамо тржиште од око 35 милиона становника за Црну Гору. Оно што jе куриозитет, и што ме посебно радуjе, jе чињеница да су туристи из Саудиjске Арабиjе заинтерсовани за сjевер наше државе и наше природне љепоте. То jе посебна шанса за додатни развоj туризма и привреде сjевера. Према увjеравањима коjе смо добили током преговора, али и на састанку у АЦГ, дио њихових туриста свакако ће бити окренут и ка нашем jугу, па ће Флyнас летjети и за Тиват - казао jе Добарџић. 

Истичући да се доласком туриста из Саудиjске Арабиjе додатно шири туристичка понуда, нагласио jе и да се уjедно и отвараjу врата потенциjалним инвеститорима са Блиског истока.

- Начелно смо, на наш приjедлог, договорили да Флyнас већ у марту, промотивним летом довезе у Црну Гору новинаре и туристичке раднике из Саудиjске Арабиjе, коjима ћемо презентовати љепоте Црне Горе, а заиста имамо шта да им покажемо. Они ће љепоте наше државе представити своjим сународницима. Наравно, очекуjемо директну подршку државе, jер jе веома важно да се они од коjих то зависи укључе у преговоре о визноj либерализациjи за држављане Саудиjске Арабиjе и да ћемо, на обострану корист направити договор. Тим поводом организован jе и састанак са потпредсjедником Владе Дританом Абазовићем. Вjеруjем да ћемо ускоро грађане обрадовати новим виjестима, са прецизним датумима првих летова, што jе свакако значаjно за економиjу наше државе - поручио jе Добарџић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:21