/ - FOTO: MINISTARTSVO ZDRAVLJA
20/10/2022 u 13:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Doktori KCCG iz intenzivnih jedinica obučavaće se u Berlinu

Šćekić je tom prilikom ocijenio da je saradnja crnogorskih zdravstvenih ustanova sa kolegama iz Berlina dala značajnije rezultate i od očekivanih

Njemački zdravstveni standardi su uzor Crnoj Gori, poručio je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić nakon učešća delegacije Ministarstva zdravlja na Svjetskom zdravstvenom samitu koji je 17. i 18. oktobra održan u Berlinu. Ovo je drugi put da Crna Gora učestvuje na samitu čiji je ovogodišnji slogan “Naprijed: Biramo zdravlje”.

Nakon Svjetskog zdravstvenog samita, crnogorska delegacija posjetila je bolnicu Šarite i Institut Robert Koh sa kojima su KCCG i IJZCG uspostavili direktnu saradnju prošle godine, tokom najjačeg udara korona virusa.

Šćekić je tom prilikom ocijenio da je saradnja crnogorskih zdravstvenih ustanova sa kolegama iz Berlina dala značajnije rezultate i od očekivanih.

-Nakon što su naši ljekari i osoblje KCCG iz više navrata boravili u bolnici Šarite i pošto su kolege iz Njemačke najvećoj crnogorskoj bolnici donirali robota za telemedicinu kako bismo ujednačili terapiju i tretman COVID pacijenata u Berlinu i Podgorici, dogovoreno je da upravo KCCG postane regionalni centar za telemedicinu- podsjetio je Šćekić.

Osim toga, kako je naglasila direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović ohrabruje i što se privodi kraju dogovor u vezi sa obukom doktora KCCG iz jedinica intenzivne njege u Berlinu.

-Tako ćemo, nakon ujednačenog liječenja COVID pacijenata u Crnoj Gori i Njemačkoj, iste standarde primijeniti u tretmanu najtežih pacijenata kojima je potrebna intenzivna njega- ocijenila je Radulović.

U crnogorskoj delegaciji, uz ministra, bili su državni sekretar, Vladimir Obradović, direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović sa kolegama Zoranom Terzićem, Žankom Cerović i Marijom Krnjević kao i direktor IJZCG Igor Galić sa saradnicima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 01:58