Дио документације за расподелу 18 станова пренесених на бившу управу за имовину / -МО
04/05/2022 u 16:45 h
Milica KrgovićMilica Krgović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дoкументација достављена "Дану": Тајно уступили 18 станова Управи за имовину, за два нестали кључеви

За двије стамбене јединице, у Подгорици и Андријевици, Управа за катастар и државну имовину не посједује ни кључеве, ни податке да ли су они додијељени или не

Министарство одбране је 2019. године под ознаком тајности "интерно" донијело одлуку о уступању 18 станова Управи за имовину, који су накнадно подијељени службеницима у војном ресору. То показује документација коју је "Дану" доставило Министарство одбране, док је њиме руководила бивша министарка проф. др Оливера Ињац, која је скинула ознаку тајности са тих докумената. Од укупног броја станова, за десет су склопљени уговори са купцима по повољним условима, док за шест стамбених јединица није познато да ли су додијељени, а за два нема информација, као ни кључева.

Да је пренос ових станова на тадашњу Управу за имовину (којом је тада руководио Блажо Шарановић) тајан, решење о томе 6. фебруара 2019. године потписао је тадашњи министар одбране Предрага Бошковић.

На захтјев бивше министарке Ињац Управа за катастар и државну имовину доставила је расположиву документацију за овај случај.

– Закључком "интерно" од 28. фебруара 2019. године, Влада је усвојила информацију о преузимању стамбених јединица од Министарства одбране у циљу решевања стамбених питања функционера и државних службеника и намјештеника, у складу са одлукама о начину и критеријумима за решавање стамбених потреба фунционера и о решевању стамбених потреба државних службеника и намјештеника и задужила Министарство одбране и Управу за имовину да записнички констатује пренос стамбених јединица. С тим у вези, решењем од 20. маја 2019. године Министарство одбране образовало је Комисију за преузимање стамбених јединица од Министарства одбране у саставу: Санела Спахић, Станка Раичевић, Јелена Радевић, Љиљана Ускоковић и Јагош Срдановић. Комисија је била задужена да записнички констатује преузимање стамбених јединица од Министарства одбране. Додјелу станова у циљу решавања стамбених питња, сходно закључку Владе Црне Горе, вршила је Комисија за стамбена питања и иста је у посједу захтјева и предметне документације, наводи се у допису Управе за катастар и државну имовину, достављеном Министарству одбране на њихов захтјев.

Ињац слала ургенције Спајићу

Бивша министарка Оливера Ињац је у вези са уступањем станова бившој Управи за имовину и подјели станова слала ургенције бившем министру финансија и социјалног старања Милојку Спајићу, како би им садашња Управа за катастар и државну имовину доставила податке.

Према њиховим наводима, бивша Управа за имовину је вршила реализацију и закључивала уговоре о куповини станова по повољним условима, који су додијељени по основу закључка Владе Црне Горе, одлуком Комисије за стамбена питања у априлу 2019. године.

– Од 18 стамбених јединица, сходно одлукама комисије, преузело је кључеве и закључило уговоре о куповини стана под повољним условима десет лица: Мира Комненић, Дејан Глушчевић, Љиљана Влаховић, Миро Поповић, Божидар Јовићевић, Светлана Јокић, Снежана Џанкић, Павле Божовић, Снежана Миликић и Радомир Кнежевић, наводи се у документима садашње Упрве за катастар и државну имовину.

Даље истичу да Управа за катастар и државну имовину, као правни следбеник Управе за имовину, у посједују је кључева за шест стамбених јединица за које не посједује податак да ли су исти решењем или одлуком Комисије за стамбена питања додијељени за коришћење или не. У питању су три стана по 34 метра квадратна и један од 72 квадрата у Пљевљима, затим стан у Бару од 39 квадрата и стамбена јединица у Улцињу од 30 метара квадратних.

– За двије стамбене јединице Управа није у посједу кључева и није у посједу података да ли су оне додијељене или не, а односе се на стан у Подгорици од 28 квадрата и стамбену јединицу у Андријевици од 47 метара квадратних. Сходно наведеном, од 18 стамбених јединица, по решењима Комисије за стамбена питања, преузети су кључеви и закључено десет уговора о куповини стана под повољним условима, кључеви шест стамбених јединица су у посједу Управе и за њих не посједујемо податак о расподјели, а за два стана не посједујемо кључеве и податак о расподјели, наводи се у допису Управе за катастар и државну имовину који је достављен бившој министарки Ињац.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 05:52