Vakcina, vakcinacija / - FOTO: UNSPLASH
09/03/2023 u 10:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dom zdravlja Glavni grad: Za vikend vakcinacija završnih razreda srednjih škola

Blagovremeno cemo obavještavati javnost u cilju što bolje organizacije i vakcinacije završnih razreda srednjih škola na teritoriji opština Podgorica, Zeta i Tuzi, naveli su iz Doma zdravlja u saopštenju

Prema važećem programu obaveznih imunizacija na teritoriji Crne Gore za školsku 2022/2023.god. Dom zdravlja Glavnog grada je započeo prvog marta sa vakcinacijom završnih razreda srednjih škola, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Proces vakcinacije u završnom razredu srednje škole je iz kalendara obavezne imunizacije i obavlja se vakcinom DITEVAKSAL-T za odrasle koja je namijenjena za imunizaciju protiv difterije i tetanusa,a vakcina se aplicira u deltoidni mišić nadlaktice, navode iz Doma zdravlja.

- Vakcinacija  zavrsnih razreda će se obavljati u ZO Doma zdravlja Glavnog grada, u  dva zdravstvena objekta  Blok V  i zdravstvenom objektu Stara Varos danima vikenda 11 i 12.03.2023. godine , po unaprijed dogovorenim rasporedima koji su proslijeđeni srednjim školama,a u cilju bolje informisanosti  roditelja/staratelja đaka koji pohađaju završne razrede srednjih škola.

U zdravstvenom objektu Blok 5 vakcinacija završnih razreda Srednje Medicinske škole će se obavljati 11.03.2023.godine u terminu od 8 do 20h i 12.03.2023. godine u terminu od 8 do 14h. U zdravstvenom objektu Stara Varoš obavljaće se vakcinacija srednje Elektrotehnicke skole 11.03.2023.godine u terminu od 08 do 20h.

Vakcinacija SSS skole „Sergej Stanić“ obavljaće se 12.03.2023.godine u ZO Stara Varoš u terminu od 08 do 20h - ističu u saopštenju.

Kako dodaju, rasporedi škola za vakcinaciju se takođe mogu vidjeti na sajtu Doma zdravlja Glavnog grada.

Blagovremeno cemo obavještavati javnost u cilju što bolje organizacije i vakcinacije završnih razreda srednjih škola na teritoriji opština Podgorica, Zeta i Tuzi, naveli su iz Doma zdravlja u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 13:25