MMR vakcina / - SHUTTERSTOCK
21/01/2023 u 05:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dom zdravlja Podgorica: Vanredna MMR vakcinacija tokom vikenda

Roditelji i staratelji čija djeca nijesu imunizovana mogu se javiti u intervalu od 9 do 17 sati, bez prethodnog zakazivanja

Podgorički Dom zdravlja organizovaće tokom vikenda, 21. i 22. januara, vanrednu vakcinaciju MMR vakcinom. Kako je saopšteno, imunizacija će se obaviti u prostorijama Doma zdravlja "Stara varoš".

Roditelji i staratelji čija djeca nijesu imunizovana mogu se javiti u intervalu od 9 do 17 sati, bez prethodnog zakazivanja.

Iz Doma zdravlja Glavnog grada ističu da se, s obzirom na statistiku o slabim obuhvatima MMR vakcinom u Crnoj Gori i pojavom prvih slucajeva pojave morbila u regionu, ukazala potreba za "hitnom i neodložnom mobilizacijom svih društvenih činilaca".

"Virus malih boginja se vrlo lako širi sa zaraznih na osjetljive osobe, i to najčešće putem vazduha, preko kapljica koje nastaju prilikom kašljanja i kijanja ili direktnim kontaktom sa nosnim ili ždrelnim sekretom zaraženih osoba. Više od million djece u svijetu svake godine umire od malih boginja", piše u saopštenju.

Ističu da ova zdravstvena kriza može da ugrozi živote djece "u većoj mjeri nego korona".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. maj 2023 16:00