Јован Бурар и Јелена Боровинић Бојовић / - фото: Министарство здравља
14/10/2021 u 09:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Донација за болницу Цетиње: За реконструкцију породилишта 50.000 еура

Регионални проjекат "Подршка породици" кроз финансиjске донациjе одабраним породилиштима има за циљ да омогући боље услове за труднице, породиље и новорођенчад, али и да дугорочно пружи подршку породичноj политици

Компаниjа МК Груп шири своj традиционални програм „Подршке породици" донациjама породилиштима широм региона. Проjекат, чиjа укупна вриjедност износи више од 700.000 еура, реализуjе се у Црноj Гори, Србиjи, Хрватскоj, Словениjи и Босни и Херцеговини, наводи се у саопштењу Министарства здравља и МК групе.

Тим поводом представници МК Груп одржали су састанак са представницима Министарства здравља Црне Горе, на коме jе договорена финансиjска донациjа од 50.000 еура за гинеколошко одељење Опште болнице Цетиње.

Министарка здравља Црне Горе Jелена Боровинић Боjовић, изразила jе захвалност и задовољство због сарадње са МК Груп.

– У име Министарства здравља Црне Горе и у своjе лично име, као љекар, захвалила бих се МК Груп, коjа jе у оквиру политике друштвено одговорног понашања ове година одлучила да донациjу од 50.000 еура усмjери Општоj болници Цетиње гдjе ће се захваљуjући овоj донациjи реконструисати породилиште – казала jе Боровинић Боjовић. Према њеним риjечима, у оквиру ове акциjе, не само што се брину о онима коjи долазе на свиjет у овом тренутку, већ и о онима коjи тек треба да стигну.

– Наталитет jесте наjважниjи задатак и циљ Министарства здравља – поручила jе Боровинић Боjовић.

Jован Пурар, директор МК Гроуп и члан Одбора директора ХГ Будванска ривиjера, истакао jе да га радуjе сарадња са Министарством здравља на овом проjекту од интереса за грађане Црне Горе.

– Тренуци у коjима настаjе живот драгоцjени су за сваку породицу, али и за циjелу нациjу. Нове генерациjе jесу будућност региона, и ми то у МК Групи препознаjемо као компаниjа коjа запошљава 6.000 људи у Jадранскоj региjи. Управо зато за запослене у циjелом нашем систему већ четири године организуjемо програм „Подршке породици“ и финансиjски награђуjемо све коjи су у текућоj години постали родитељи. Сада смо оваj проjекат проширили екстерно кроз донациjе породилиштима у свим земљама у коjима послуjемо. Посебно смо захвални Министарству здравља Црне Горе и министарки Jелени Боровинић Боjовић на предлогу установе коjоj jе донациjа од 50.000 еура у овом тренутку наjпотребниjа” – казао је Пурар.

Регионални проjекат "Подршка породици" кроз финансиjске донациjе одабраним породилиштима има за циљ да омогући боље услове за труднице, породиље и новорођенчад, али и да дугорочно пружи подршку породичноj политици и мjерама за подстицаj наталитета у земљама Jадранске региjе у коjима активно послуjе МК Гроуп. У локалним заjедницама у коjима jе присутна, само током протеклих пет година компаниjа jе реализовала више од 500 друштвено одговорних акциjа у вриjедности коjа премашуjе пет милиона еура. Друштвено одговорне активности МК Груп посебно су усмерене ка подршци деци и младима, здравству, образовању и помоћи наjосетљивиjим групама у друштву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:05