/ - SASAMATIC, arhiva
26/12/2022 u 13:56 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ćalasan, Varagićka i Vojinovićka dobitnici "Oktoiha"

Nagrada Oktoih dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda

Iz Ministarstva prosvjete saopšteno je da je donijeta odluka o dobitnicima Državne nagrade Oktoih za 2022. godinu.

-Žiri za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ je nakon detaljnog razmatranja i vrednovanja pristiglih prijedloga za dodjelu Nagrade, u skladu sa Pravilnikom o bližem načinu, postupku i vrednovanju kriterijuma za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“, jednoglasno odlučio da se Državna nagrada „Oktoih“ za 2022. godinu dodijeli Martinu Ćalasanu, docentu na Elektrotehničkom fakultetu, Univerzitet Crne Gore, Podgorica, Svetlani Varagić, nastavnici hemije u JU Gimnazija „Slobodan Škerović“, Podgorica i Milici Vojinović, nastavnici ekonomske grupe predmete, JU Srednja ekonomska škola „Mirko Vešović“, Podgorica- navode iz Ministarstva.

Odluka je, kako su saopštili, donijeta na osnovu broja bodova u skladu sa Pravilnikom.

-Ovu odluku u skladu sa Zakonom o državnim nagradama donio je Žiri za dodjelu Državne nagrade Oktoih u sastavu: Prof. dr Milivoje Radović, predsjednik; Prof. dr Božidar Popović, član; Milica Žižić, članica; Mijajlo Đurić, član i Marko Spaić, član. Na poziv za dostavljanje prijedloga za dobitnike Državne nagrade Oktoih u 2022. godini pristiglo je 12 prijedloga dva prijedloga za ustanove (jedan prijedlog za licenciranu ustanovu visokog obrazovanja i jedan prijedlog za licenciranu obrazovno-vaspitnu ustanovu) i 10 za pojedince (osam za dodjelu nagrade nastavniku i dva za dodjelu nagrade akademskom osoblju)- poručuju iz Ministarstva.

Nagrada Oktoih dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda.

Državnu nagradu „Oktoih“, koja se sastoji od plakete, diplome i novčanog dijela dobitnicima će uručiti ministar prosvjete 17. januara 2023. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:03