дпс лого / - дпс лого
05/01/2022 u 09:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Комисиjа за здравство: Док обарамо црне рекорде, Влада и ресорно министарство празнуjу

Истичу да не вјерују у наjаве из Министарства здравља о санкциjама према поjединцима и установама jер jе ово, колико jе jавности познато, наjмање трећи случаj да ковид позитивни доктори лиjече пациjенте

Министарство здравља, као и читава Влада, у режиму су празничних дежурстава, упркос томе што смо у шпицу пандемиjе и свакога дана "осваjамо" нове црне рекорде по броjу заражених, кажу из ДПС комисије за здравство.

- Питамо - да ли jе због тога изостала брза реакциjа ресорне министарке на сазнање да пациjенте данима лиjечи ковид позитивна докторка. Већ сама чињеница да jе министарство то сазнало из медиjа, коjе су алармирали упућени, jасно говори о томе да здравствене власти уопште и не покушаваjу да управљаjу епидемиолошком кризом - наводе из ДПС-а.

Истичу да не вјерују у наjаве из Министарства здравља о санкциjама према поjединцима и установама jер jе ово, наводе, колико jе jавности познато, наjмање трећи случаj да ковид позитивни доктори лиjече пациjенте.

- Први се десио у ОБ Никшић, када jе требало прегледати страначког активисту. Други случаj се догодио у Клиничком центру Црне Горе. Из Министарства здравља никада ниjесу негирали ове догађаjе, али ниjесу ни процесуирали одговорне. Између осталог, вjероватно зато што би хиjерархиjски морали доћи и до себе. А то ниjе пракса министарке. Увиjек до сада крив jе био неко други - наводе у саопштењу.

Из ДПС комисије позивају министарство здравља да, као и у "случаjу Будва", процесуирају одговорне и за претходне случаjеве. Jер, не постоjи нити jедан разлог за различите аршине. И да реагуjе на катастрофални развоj ситуациjе са растом броjа заражених.

- Подсjећамо да би актуелне, “ревидиране” мjере, коjе очито воде у пропаст, треба да важе jош пуних 7 дана. Ваљда, док се празновање надлежних на миру заврши. До тада ће и сви у Црноj Гори бити позитивни или блиски контакти позитивних.

Jедино ће, вjероватно, невакцинисаном премиjеру феномену броj антитиjела наставити да расте - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:25