Демократска партија социјалиста / - ДПС
16/06/2022 u 15:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Пљевља: Иницијатива Влади за повећање висине накнаде штете од елементарних непогода

- Позивамо Владу да усвоји ову иницијативу јер ће то бити још један корак ка поспјешивању пољопривредне производње у Црној Гори - наводе они.

Савјет младих Демократске партије социјалиста Пљевља данас је упутио иницијативу предсједнику Владе Црне Горе господину Дритану Абазовићу и министру пољопривреде, шумарства и водопривреде господину Владимиру Јоковићу, којом их позивају да у најкраћем року размотре њихову иницијативу и повећају висину накнаде штете проузроковане дјеловањем елементарних непогода.

Како објашњавају, у новонасталим околностима несташице хране и значајног поскупљења готово свих производа износ од око 10 одсто од укупне вриједности штете, као што је до сада била пракса, је апсолутно недовољан из више разлога: 

- Поменута висина накнаде је премала и не може покрити ни дио трошкова производње.  Црна Гора не користи ракете за разбијање градоносних облака. Ковид криза и криза изазвана ратом у Украјини утицале су да цијене основних животних намирница буду веће и по неколико пута. Цијене сточне хране, сјемена, ђубрива и других производа готово да свакодневно расту - наглашавају они.

Из ДПС-а подсјећају да је крајем маја ове године у само неколико дана више пута олујни град је погодио Пљевља и друге општине у Црној Гори и тиме причинио значајну материјалну штету бројним домаћинствима. 

 - Позивамо Владу да усвоји ову иницијативу јер ће то бити још један корак ка поспјешивању пољопривредне производње у Црној Гори - наводе они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 18:27