фото: ДПС / -фото: ДПС
21/11/2021 u 20:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Пљевља су била и остаће град толеранције и међусобног уважавања

Сматрају да су поражавајуће поруке које су јуче послате из Пљеваља

Учестали инциденти на националној основи у Пљевљима, свједоче о мржњи која може да преплави наш град. Наша општина била је примјер међунационалног и међуетничког склада и мора тако да остане, поручили су из пљеваљског ДПС-а.

Како наглашава, Пљевља су била и морају остати град толеранције и међусобног уважавања.

 - Економски развој, просперитет и стандард су теме овог доба, а мржња нас води у назадовање по свим основама. Не желимо таква Пљевља! Зато сваки инцидент мора да буде процесуиран, а починилац кажњен. Долазак нове власти, запалио је пламен мржње, зато је на њој главна одговорност да га угаси и обезбиједи мир за све грађане Пљеваља - наводе они.

У ДПС-у сматрају да су поражавајуће поруке које су јуче послате из Пљеваља.

 - Њима је упаљен још један аларм заједници да је обавеза сваког друштвено-политичког субјекта да реагује и подигне глас против сваке врсте насиља, дискриминације и нетолеранције. Насупрот таквим порукама, из Пљеваља су током протеклих два дана упућиване и бројне поруке разумијевања, пријатељства и мултиетничког склада, све у склопу обиљежавања Дана општине. Сусрети са пријатељским и побратимским градовима из цијелог региона: Босне и Херцеговине, Србије, Словеније и Хрватске, управо су значили подсјећања на нераскидиву повезаност - наводе они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:00